Gazdaságfejlesztő programot akarnak

A Fidesz érezhető kamatcsökkentést és adócsökkentést javasol

A Fidesz gazdaságpolitikai fordulatot: valós, érezhető kamatcsökkentést, valamint adócsökkentést és munkahelymegtartó, gazdaságfejlesztő lépéseket javasol - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke, a Fidesz keddi elnökségi ülését követő sajtótájékoztatóján.

2008.12.09 13:34MTI

A politikus Simor András jegybankelnök egy korábbi nyilatkozatára utalva azt mondta: ha a korábbi háromszázalékos alapkamat-emelést a megérzés vezérelte, akkor most azt kérik a Magyar Nemzeti Bank elnökétől, hogy hagyatkozzon újra megérzéseire, és érezhető kamatcsökkentést segítsen elő a Monetáris Tanácsban. 

Varga Mihály ugyanakkor hozzátette: ha nincs remény arra, hogy a kamatszint érezhetően csökkenjen, márpedig szerinte látható, hogy a Monetáris Tanács érzékelhető kamatcsökkentésről nem volt hajlandó dönteni, akkor az adócsökkentés lehet az az eszköz, amivel segíteni lehet a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.