Az emberek lássák, értsék a fontosságát

Gyurcsány: adót fizetni hazafias kötelesség

Adót fizetni hazafias kötelesség, és a kormánynak az a dolga, hogy az embereket rávegye: lássák, értsék ennek fontosságát - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken a Parlamentben, mielőtt átadta a Tiszta Haszon Program nyerteseinek az oklevelet.

2009.02.13 16:45MTI

A kormányfő hozzátette: az elmúlt két évben 250 milliárd forint többletbevételt jelentett a gazdaság kifehérítése. A Tiszta haszon játék első tíz nyertesének Gyurcsány Ferenc nyújtotta át az oklevelet, egyben arra kérte őket, játsszanak tovább, hiszen tíz szerencsés minden hónapban egymillió forintot nyerhet. 

A játék első hónapjában több mint 37 ezer számla érkezett valamilyen lakossági szolgáltatásról. A szerencsés nyerteseknek a Szerencsejáték Zrt. átutalta az egymillió forintot. A kormányszóvivő tavaly októberben jelentette be, hogy a feketegazdaság visszaszorítása érdekében nyereményjáték elindítását tervezi a kormány, számlakérésre ösztönözve az embereket. 

Budai Bernadett akkor elmondta: a január 1-jétől induló játék során egy éven keresztül lehet majd a különböző szolgáltatásokról kért számlák sorszámát az Szerencsejáték Zrt.-hez beküldeni, ahol havonta tartanak sorsolást; a tíz szerencsés fejenként nettó egy-egy millió forintot nyer. A játék célja a hazai gyakorlat, kultúra megváltozatása, hiszen gyakran veszünk igénybe olyan szolgáltatásokat, például fodrásznál, autószerelőnél, szobafestés vagy lakásfelújítás után, amelynek elvégzéséről nem kérünk számlát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.