Ha felhatalmazást kapnak...

Felülvizsgálná a kiemelt beruházásokat az LMP 2014-ben

"Az LMP 2014-ben, amennyiben felhatalmazást kap a választópolgároktól, felülvizsgálja a kiemelt beruházási törvényt, amelyet még Bajnai Gordon terjesztett a parlament elé."

2013.05.31 17:48MTI

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke hozzátette: felülvizsgálnák azokat a stratégiai partnerségi megállapodásokat is, amelyeket ma a kormány köt multinacionális cégekkel. "Nem a multikat kell tömni sok pénzzel, az államnak a helyi gazdaság beindításához kell forrásokat szereznie" - fogalmazott.

A Bridgestone-beruházás kiemeltté nyilvánítására utalva úgy vélte: Orbán Viktor továbbra is multi cégekkel köt stratégiai partnerségi megállapodásokat, és ez ugyanannak a hibás politikának a folytatása, "amiben Magyarország huszonöt éve vergődik". 

A párt társelnöke hangoztatta: a magyar társadalom nagy árat fizetett azért, hogy 2014 után megszűnik az Európai Unió részéről a túlzottdeficit-eljárás Magyarországgal szemben. Egyrészt "brutális" pénzkivonás történt a jóléti szférából, másrészt a "megszorító politikának" köszönhetően 16 százalékra esett a beruházási ráta. Húsz százalékos beruházási ráta alatt nem várható érdemi munkahelybővülés - tette hozzá.
 
Kérdésre válaszolva hazugságnak nevezte, hogy bővült a foglalkoztatás Magyarországon. Ha valaki az intézményi munkahelyi statisztikát nézi, azzal szembesül, hogy a pályakezdők körében az egekbe szökött a munkanélküliség, az elsődleges munkaerőpiacon pedig nem nőtt, hanem csökkent az álláshelyek száma - mondta. 

A sajtótájékoztatót követő, mintegy húsz érdeklődő előtt tartott lakossági fórumon Schiffer András arról beszélt, hogy nagyon sok ember van az országban, akiknek nem nyújt politikai hajlékot egyik, az elmúlt húsz évet irányító párt sem, és nem kérnek a gyűlöletkeltésből. 

Lehet politikát úgy is csinálni, hogy az ember nem a biztos és azonnali politikai hasznot keresi, hanem kitart bizonyos elvek mellett. Ez nagy érték a hazai politikában - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.