Elől gurul a jó példával Tariceanu

Robogón kampányol a román kormányfő - nézze meg!

A bukaresti járókelők alig hittek a szemüknek, amikor felismerték, hogy ki is ül a robogón: maga a miniszterelnök volt az, akit persze vigyázóan követtek a megkülönböztetett jelzésű autók. Tariceanu így kampányolt a dugók ellen.

2008.03.14 09:45MTI

Hogy miért is ült kétkerekűre Calin Popescu Tariceanu, ahelyett, hogy a többi naphoz hasonlóan most is élvezze a négy kerék és a karosszéria nyújtotta kényelmet? Ő maga adott erre választ a médiának: meg akarja győzni a fővárosiakat, hogy fölöslegesen torlaszolják el az utcákat haladni képtelen autóikkal. Előbb érnek célhoz - vallja -, ha kevésbé környezetszennyező, gazdaságosabb, ráadásul fürgébb járművekkel mennek munkába. Ugyanazt az utat, amit máskor autóval 15-17 perc alatt tett meg, robogóval 5 perc alatt futotta végig - mondta a kormányfő.

Nem véletlen, hogy Tariceanu éppen a NATO-csúcs előtt néhány héttel igyekezett példát mutatni. Április első napjaiban ugyanis a román fővárosban "rendkívüli állapotok" uralkodnak majd, az utak nagy része le lesz zárva, a közlekedést hatóságilag korlátozzák, annyira, hogy a sajtó a város megbénulását vetíti előre.

A miniszterelnök ugyan nem említette külön a villamost, a metrót, a buszt vagy a trolit (valószínűleg régen ült már ilyen közlekedési eszközön), de melegen ajánlja a bukarestieknek kerékpárt, a robogót vagy a motorbiciklit a NATO-csúcs idejére.

Követendő példaként említett más európai fővárosokat, ahol ezek a kétkerekűek valósággal meghódították a közlekedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.