Renault, Mercedes, Mitsubishi

A Mitsubishi is Romániába készül

A Mitsubishi Motors vizsgálja annak lehetőségét, hogy Romániában alkatrészgyárat nyisson - jelentette ki pénteken a Rompres hírügynökségnek Osamu Masuko, a japán vállalat elnöke. Masuko Bukarestbe látogatott abból az alkalomból, hogy a távol-keleti gépkocsigyártó romániai importcége fennállásának ötödik évét ünnepli.

2008.03.07 18:42MTI

A Mitsubishi elnöke Calin Popescu Tariceanu miniszterelnökkel is találkozott, aki meghívta a japánokat, hogy Romániában is nyissanak autógyárat.

A meghívásra reagálva Masuko elmondta: Európában jelenleg Hollandiában gyártanak gépkocsikat, egyelőre nem áll szándékukban új autógyártó egységet nyitni sem Romániában, sem más európai államban. Ugyanakkor hozzátette: megvizsgálják, hogy egy esetleges alkatrészgyár megépítésére milyen üzleti lehetőségek kínálkoznak Romániában. A Mitsubishi számára Románia az ötödik legnagyobb piac, itt a japán gyártó összesen 238 ezer autót értékesített.

Korábbi sajtóhírek szerint a Mercedes gépkocsit gyártó Daimler vállalat vezetősége is vizsgálja a romániai piaci és üzleti esélyeket. Egyes értesülések szerint a németek kelet-európai gyárukat vagy Romániában vagy Lengyelországban építik meg. A vállalat illetékesei egyelőre nem nyilatkoztak terveikről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.