Kolín: egymillió!

Jubilált a Toyota Peugeot Citroen csehországi gyára

A PSA Peugeot Citroen és a Toyota Motor Corporation bejelentette, hogy a Toyota Peugeot Citroen Autógyár hétfőn készítette el az egymilliomodik autót a csehországi Kolínban.

2008.12.03 18:33ma.hu

Yasuhiro Takahashi, a TPCA elnöke a piros, ötajtós, benzines Citroën C1-est december 13-án Kolin polgármesterének, Jiri Buric-nak ajándékozza.

Ezt a darabszámot három év és kilenc hónap alatt sikerült elérni. Az eredmény, amely mérföldkő az üzem számára, igazolja, hogy rendkívül sikeres az együttműködés a két konszern: a PSA Peugeot Citroën és a TMC, azaz a TPCA anyavállalatai között.

A közös gyártás 2005-ben indult, és azóta a három kis TPCA belépőmodell - a Peugeot 107, a Citroën C1 és a Toyota Aygo - kereskedelmi sikerré vált, mivel gazdaságos és környezetkímélő alternatívát kínálnak és alkalmazkodnak az európai piac igényeihez.


Mindhárom modell kapható 3- illetve 5-ajtós változatban, benzin- vagy dízelmotorral. A TCPA-nál gyártott modellek az elsők között vannak üzemanyag-hatékonyságban és a legalacsonyabb CO2 kibocsátással büszkélkedhetnek.

November 29-én a TPCA megkezdte a három kis, belépőszintű modell frissített változatának gyártását: mindhárom dinamikusabb, erőteljesebb külsőt kapott. A Prágától 60 kilométerre fekvő TPCA közel 3500 embert foglalkoztat.

Mind a négy gyártási tevékenység - a préselés, hegesztés, fényezés és összeszerelés – is a gyár különböző üzemeiben kap helyet. A PSA Peugeot Citroën és TMC által létrehozott beruházás teljes értéke 1,3 milliárd euró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.