A Toyota csak megszorít, megszorít...

A Toyota csökkenti a gyártást Lengyelországban is

Miközben a kínaiak évi 400 ezer autó összeszerelését tervezik Lengyelországban, a japán Toyota a korábbihoz képest csökkenti lengyelországi gyártókapacitását az eladások csökkenése miatt.

2008.08.29 09:32MTI

A Toyota alelnökének tájékoztatása szerint a cég lengyelországi - és nagy-britanniai - üzemében egy műszakkal kevesebbet fognak dolgozni. A Toyota sebességváltókat és dízelmotorokat gyárt Lengyelországban.

A japán csoport csütörtökön lefelé módosította a jövő évre vonatkozó értékesítési kilátását: a Toyota 9,7 millió gépkocsija eladását valószínűsíti jövőre, kevesebbet a korábban remélt 10,4 milliónál.

A Toyota az emelkedő nyersanyagárakat, a szűkülő amerikai piacot és az emelkedő benzinárakat jelölte meg a módosítás okaként.

A vállalat korábban már az idei eladási céljait is lefelé módosította: 9,5 millió járműre a korábbi 9,85 millióról. Watanaba Katsuaki elnök szerint a Toyota a jövőben is a benzin-áram meghajtású hibrid járműveket állítja stratégiája középpontjába, és a feltörekvő piaci eladások növelésével akarja pótolni az amerikai és az európai kereslet visszaesését.

A cég terveiben szerepel a Prius hibrid modell amerikai (Mississippi-ben lévő telepén történő) gyártásának beindítása, egyben egyes benzinfaló modellek gyártásának visszafogása.

A Toyota a Priust jelenleg Japánban és Kínában gyártja. Előzőleg a Rzeczpospolita című lengyel lap arról adott hírt, hogy a kínai Jiangling autógyár üzemet készül létesíteni Lengyelországban, ez lenne az első gyára Európában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.