A Zoom-zoom marad!

Los Angelesben bemutatkozott az új Mazda3

A Los Angelesi Autókiállításon bemutatkozott az új Mazda3 négyajtós kivitele. Ez most az amerikai változat, de várhatóan az európai is csak motorválasztékban fog különbözni a tengerentúli modelltől.

2008.11.20 13:31ma.hu

Az új Mazda3 külső megjelenése jobban illeszkedik a második generációs Zoom-zoom formatervezési irányzathoz. Az autón immár azonnal azonosíthatóan felismerhetőek az új Mazda6, vagy akár a Mazda CX-7 egyes elemei, elég például ha csak rápillantunk a hangsúlyosan kidomborított első sárvédőkre.


Az amerikai motorválasztékról tudható, hogy egy 148 lóerős 16 szelepes kétliteres benzines lesz az alapmotor, míg az erősebb verziók motorterében az új Mazda6-ban megismert 2,5 literes négyhengeres benzines teljesít szolgálatot. Ez a motor a Mazda3-ban 167 lóerőt teljesít.

A Mazda szerint az új Hármas takarékossága mindkét erőforrással tovább javult. A nagyobb motorhoz 6 sebességes kézi váltó kapcsolódik, de mindkét motorhoz kérhető ötfokozatú automata váltó is. A Mazda ígérete szerint a Mazda3 eddig is kimagasló vezethetősége tovább javult a megerősített felfüggesztésnek és a még merevebb karosszériának köszönhetően.


Az elődhöz képest a belső térben is jelentős változások történtek. A felhasznált anyagok a minőségibb érzet érdekében módosultak. A belső tér mérete minden irányban nőtt, és az ülések alaplapja is hosszabb, illetve jobban megtámasztják a testet.

A Mazda célja, hogy az új Mazda3 osztályán felüli minőségérzetet biztosítson, ezért a felületek puha érintésűek és a belső felszereltség is már a prémium márkák szintjét üti meg. Az amerikai kivitelekben például a kétzónás klímaberendezés, a kulcsnélküli nyitás-indítás is elérhető extra felszereltség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.