A Mazda is újít

Modellek a Mazda párizsi standjáról

A Mazda standja az idei Párizsi Autószalonon megalapozott magabiztosságot sugall. A márka eladásai rekord magasságokat értek és érnek el Európában, az új generációs modellek népszerűsége pedig töretlenül növekszik. Ezt tükrözi a Mazda standja is, ahol egy környezetbarát koncepcióautó, a frissített Mazda MX-5, a Mazda6 új generációs turbódízel motorja, valamint egy friss és fiatalos Mazda2 modell várja a látogatókat.

2008.10.07 18:40ma.hu

Megújult Mazda MX-5 – A színtiszta Jinba Ittai élményre építő fejlesztés

A Mazda roadstere olyan, megújult formában vesz részt az idei Párizsi Autószalonon, amely még népszerűbbé teszi az európai sportautó-rajongók körében. A hajtáslánc bizonyos elemeinek átdolgozásával megemeltük a fordulatszámhatárt, és optimalizáltuk a gyorsítás közben hallható motorhangot. Ezáltal minden eddiginél élvezetesebben vezethető az autó, amelyhez új hatfokozatú sebességváltót is terveztünk. A roadster első oldaldőlési középpontját is mérsékeltük, így még határozottabban jelentkezik az MX-5-ös védjegyének számító Jinba Ittai (..ló és lovasának egysége..) vezethetőség. A Roadster Coupe utastere csöndesebb lett, és a teljes modellkínálathoz új felszereléseket kínálunk.

Mazda Kiyora – a környezetbarát városi autó

A Mazda Kiyora egy, a városlakó fiatalok igényei szerint megalkotott apró, barátságos koncepcióautó. Azt az irányvonalat érzékelteti, amelyet a Mazda egy esetleges hasonló méretű modelljénél a jövőben követne, mindenekelőtt technikai szempontból. Az autó egyes komponenseit már a közeljövőben fel kívánja használni a Mazda – ilyen az új generációs 1,3 literes DISI motor, az automatikus sebességváltó, vagy a merev, kis tömegű karosszéria, amely kivételesen kedvező üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást eredményez. A Kiyora formaterve a víz mozgását és hangulatát kifejező, mégis magas funkcionális értékkel támasztja alá ezeket a műszaki megoldásokat.


Mazda6 MZR-CD 2.2 – új generációs dízel az európai piacra

Az új Mazda6-hoz egy új generációs turbódízel csúcsmotort vezetünk be Európában. A motor a nagy teljesítmény és forgatónyomaték megtestesülése, ugyanakkor takarékos, kifinomult és csendes is. Három különböző teljesítményszint - 125, 163 és 185 lóerő - lesz választható, masszív 310-400 Nm forgatónyomatékkal, míg az átlagos üzemanyag-fogyasztás csupán 5,5-5,7 liter 100 kilométeren (CO2: 147 - 152g/km vegyes üzemben).

Mazda2 – Új turbódízel motor és modellfrissítések

A népszerű Mazda2 hamarosan még vonzóbbá válik az első autójukat vásárló, fiatal, európai ügyfelek körében. A motorválaszték csúcsán lép a kínálatba az 1,6 literes MZ-CD közös nyomócsöves dízelmotor, amely a Mazda2 csekély tömegével és kiváló kormány-, valamint futóművével társítva minden eddiginél élvezetesebb menetteljesítményeket kínál, kedvező üzemanyag-fogyasztás mellett. A motor maximális teljesítménye 90 LE, legnagyobb forgatónyomatéka 200 Nm 2.000/perc fordulatszámon, miközben átlagfogyasztása mindössze 4,2 l/100km (CO2: 112 g/km vegyes üzemben). Az új motor mellett számos külső és belső ponton módosult a modell. A változtatások elsősorban a minőségérzetet javítják, ennek része új optikai sportcsomag és a két új fényezési szín, a beltérben pedig az új borítások, üléskárpit, műszerek, és ezüst díszítések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.