Robbant a Mazda Párizsban?

Képek: A Mazda Kiyora elkápráztat a 2008-as párizsi Motor Show-n

A Mazda Kiyora, egy szuperkönnyű, újgenerációs városi kompakt modell jelenik meg az október 2. és 19. között tartandó párizsi nemzetközi autó kiállításon.

2008.09.04 12:49Zeus - Dechert, ma.hu

A Mazda Kiyora (a szó jelentése tiszta) a vezetés élménye és a Mazda hosszú távú technológiai fejlesztési víziójaként hirdetett környezetvédelmi és biztonsági tulajdonságok közötti harmóniát képviseli.

A “Kiyora” koncept segítségével a tervezők olyan városi autót képzelhettek el, amely tisztán hasít keresztül a városi látképen, a tervező fő témája pedig a víz volt.

A modell a Mazda újgenerációs közvetlen befecskendezésű motorjával van ellátva, és a vállalat egyedülálló Idle Stop rendszerének köszönhetően a gép magas szintű gazdaságosságot és alacsony CO2 emissziót ér el.


A Nagare dizájn feljavított aerodinamikus teljesítménye külön hozzájárul ehhez.

Az új Mazda Kiyora egy olyan új platformon alapul, amelyet arra terveztek, hogy maximalizálható legyen a súlycsökkentés és a magas szintű biztonság, de ne sérüljön a vezetés élménye.

A belső dizájn is úgy lett kialakítva, és olyan új funkciók is bekerültek az autóba, amelyek ezt a nagyon friss, nagyon laza és fiatalos életstílust követik.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.