Roewe 550: szedán Kínából

Elkészült a kínai Rover

A Roewe, az MG-Rover kínai jogtulajdonosa (ezért a furcsán hasonlatos név, állítólag ez felel meg legjobban a kiejtésnek) előállt az új kínai szedánnal, a Roewe 550-nel. A dizájn nyomokban mindent tartalmaz, de a kocsi maga állítólag nem rossz.

2008.04.21 14:54ma.hu

A Roewe 550-et állítólag még az angolok kezdték tervezni, majd a jogok megszerzése után a kínaiak is beletettek ezt-azt: a rossz nyelvek szerint leginkább Volkswagent és Citroënt - de ezzel együtt is egy elegáns szedánt sikerült alkotniuk - már ami a külsőt illeti.

Belül más a helyzet, itt inkább a BMW-t szokás felemlegetni. Meg a jövőt: azt mondják, kicsit futurisztikus, bár praktikus. Régi-új megoldással gombnyomásra indul a motor, analóg és digitális kijelzők békésen megférnek egymás mellett.

Az autó - valószínűleg a Rover 1,8-as motorjával - még az idén megjelenik Kínában - egyszer talán nálunk is, néhány maszek importőr már van az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.