Bővít a Chery

Motorblokk-gyártóüzemet épít a Chery kínai autógyár

A kínai Chery autógyár 286 millió dolláros beruházással saját motorblokk-gyártóüzem építését kezdte meg Kínában. A 214 ezer négyzetméteres területen a motorblokkok mellett más autóalkatrészeket, többek között főtengelyeket és kipufogódobokat is gyártanak majd.

2008.04.11 10:00ma.hu

A kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartományban fekvő Vuhu (Wuhu) településen létesítendő üzem első üteme 2008 végére készül el, amely évi 800 ezer öntvény előállítását teszi lehetővé. A gyár 2010-es átadása után összesen hat gyártósoron évi 2,4 millió darab alkatrész gyártását tervezik. A kínai vállalat fejlődésének akadályát az utóbbi időben a motorblokkok hiánya jelentette, amely az új üzem létrehozásával megoldódni látszik.

A Chery 24,8 százalékos növekedés mellett mintegy 381 ezer járművet értékesített 2007-ben. Előrejelzések szerint 2008-ban mintegy 480 ezer darab személyautó eladására számítanak. A vuhui központú vállalat az eladásokat tekintve 2007-ben továbbra is Kína negyedik legnagyobb autógyártója maradt.

A Chery saját márkájú autóit főként Dél-Kelet-Ázsiába, Afrikába és a Közel-Keletre, az Egyesült Államokban és Európában azonban eddig nem sok sikerrel járt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.