A kínaiak már Párizsban vannak

Engedélyt kapott az első kínai autó Franciaországban

A China Automobile France közleményben tudatta, hogy megkapta az engedélyt az első kínai jármű, a Shuanghuan CEO személyautó franciaországi kereskedelmi forgalmazására. A folymat elkezdődött: már hálózattal készülnek a gyártók.

2008.02.20 09:50MTI

Az európai konkurensek által inspirált Shuanghuan Automobile a tavaly szeptemberi frankfurti autószalonon mutatta be a régi BMW X5 és a Toyota Land Cruiser keverékére emlékeztető típusát, amely néhány napja Görögországban kapott forgalmazási engedélyt.

A közlemény szerint a járművet tavaly júliusban jegyezték be Európában, és a francia hatóságok múlt pénteken engedélyezték annak forgalmazását. A francia nagyközönség áprilisban a Párizsi Coupé Szalonon ismerheti majd meg a Franciaországban forgalomba kerülő első kínai gépkocsit, amelynek ára 25 900 euró (6,6 millió forint) lesz. A China Automobile jelezte, hogy egy másik kínai autógyártó, a sanghaji Jonway Automobile franciaországi exkluzív forgalmazójaként a Zhejiang Jonway UFO értékesítését is tervezi.

Ha mindkét jármű forgalmazására megkapja az engedélyt, a China Autombile évente háromezer kínai gyártású autót kíván Franciaországban forgalomba állítani, és ehhez negyven szalonból álló hálózatot hoz létre Franciaországban.

A China Automobile még idén a tengerentúli francia területeken, továbbá Belgiumban és Hollandiában is tervezi a két jármű piacra dobását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.