Szárnyal a kínai autóipar

Rekordbevételre számítanak a kínai autógyártók

A hivatalos jelentések szerint a 2007-es üzleti évben aratott a kínai autóipar: körülbelül 8,8 millió autót adtak el, ami nem egyszerűen impozáns adat: eladási rekordot döntöttek meg: 22 százalékos a növekedés. Egy éven belül. Tanuljunk mandarinul, még szükség lehet rá.

2008.01.14 14:00ma.hu

A Xinhua hírügynökség jelentése szerint a kínai autógyárak 22 százalékos(!) növekedéssel 8,8 millió járművet adtak el a 2007-es üzleti évben: ezzel rekordot döntöttek. A szám nem mellékesen azt is jelenti, hogy öt év alatt sikerült megduplázni az eladott autók számát.

Különösképp figyelemre méltó az eredmény, ha a világgazdasági trendeket is figyelembe vesszük: az autóiparban jellemzően stagnáló piacokról, nehezen mozduló mutatókról lehet hallani (a hurráoptimista sajtóközleményektől eltekintve, persze).

Az igazán izgalmas kérdés persze az, hogy vajon Európát is megcélozzák-e majd a kínai kocsik. Ha a környezetvédelmi és biztonsági mutatókon javítanak kicsit, ezen sem lepődnénk meg - a Tata Nanonál egy percig sem titkolja az indiai konkurencia, hogy kontinensünket is megcélozzák.

Mi kérünk elnézést, egy rosszindulatú blogger szerint ez a kínai SUV-koncepció

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.