Kínának bejön a Volkswagen

Eladási rekordot döntött Kínában a Volkswagen

A Volkswagen-konszern majdnem egymillió értékesített járművel eladási rekordot döntött Kínában, ami az előző évhez képest 28 százalékos növekedést jelent. A legnépszerűbb márka a Volkswagen, de csepp KGST-nosztalgiára is akad ok: szeretik a Skodát is.

2008.01.10 14:00ma.hu

910 491 eladott járművel eladási rekordot döntött Kínában a Volkswagen-konszern 2007-ben. Ez 28 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, ami a cég és partnerei (AW-VW és Shanghai Volkswagen) 18 százalékos piaci részesedését jelenti.

A legnépszerűbb márka a Volkswagen lett, 780 784 eladott járművel, második helyen az Audi áll 101 996 darabbal, míg a bronzérmet a szocialista Kínában is talán már ismert nevű Skoda szerezte meg, 27 325 járművel. Igaz, ezek már biztosan nem 120-asok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.