Óvatosan a kínai autókkal...

Ijesztő törésteszt: ripityára tört a kínai kocsi

A Geely nevű kínai autógyár óvatos léptekkel közelít Európa felé. Oroszországban már eladtak néhány kocsit, de ha ilyet látunk az utakon, húzodjunk inkább félre: kíméljük a benne ülőket, mert elképesztő veszélynek teszik ki magukat.

2008.02.05 17:30ma.hu

A 2006 óta forgalmazott Geelyből tavaly körülbelül nyolcezret sikerült elpasszolni az orosz piacon, amin felbuzdulva egy orosz szaklap alávetette egy óvatos töréstesztnek: az EuroNCAP szabványai szerint 64 km/h-s sebességgel egy falnak engedték, és nagyon meglepődtek.



Az autó ugyanis ripityára tört. A kocsi orra szabályosan eltűnt, a karosszéria szinte teljesen összegyűrődött: a tesztbabákat sem irigyeljük a történtekért.

A képsorok lehetnek hitelesek: az EuroNCAPra még egyáltalán nem merészkedtek kínai autók, de még az ADACnál is sorozatban véreznek el - bár teljességgel azt sem lehet kizárni, hogy mindez a konkurencia ellenkampánya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.