Már a Ferrarit is hamisítják

Nem kínaiak, hanem az olaszok...

Az olasz pénzügyőrség Ferrari-hamisítókat fülelt le, akik más márkájú alvázakból és alkatrészekből szerelték össze a híres vérvörös sportkocsikat, és az eredeti ár töredékéért árulták. A fináncok eddig 14 hamis Ferrari Modena 360-ast foglaltak le, ebből hetet már eladtak, hét pedig még gyártás alatt volt szicíliai szervizekben.

2008.02.29 13:15MTI

A bűnszövetkezet Palermótól Milánóig tevékenykedett, jelenleg nyolc ember ellen folyik vizsgálat.

Az olasz pénzügyőrség palermói ága, amely hat hónapja kezdte meg a nyomozást az ügyben, nem tudja, hogy régebben hány hamis Ferrari kelt el, de azt tudja, hogy a vásárlók tisztában voltak a Ferrarik hamis voltával, csakhogy céljuk éppen az volt, hogy ismerőseik előtt felvágjanak a csodás autóval.

A bűnbanda főleg Pontiacok, Mercedesek és Toyoták alvázát használta fel, ám a motor eredeti volt. Az olasz rendőrök szerint profi munkát végeztek a hamisítók.

A Modena 360-as gyártását 2004-ben szüntették meg, és akkor az ára 142 ezer dollár volt. A jelenlegi ára százezer dollár körül mozog, a hamisítók pedig mindössze 20 ezerért kínálták illegális terméküket.

Ám nem ez az első eset, hogy Ferrarit hamisítanak, ezért a márkatulajdonos Fiat az internetet is át-átfésüli, a hamis példányokra utaló bizonyítékok után kutatva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.