Beelőz a Távol-Kelet

Kína nyeri a hibridháborút?

Úgy tűnik, Kínában kevesebbet foglalkoznak az európai hibridharcokkal, mint errefelé: ők vetélkedés helyett fejelesztenek, nem is akármilyen iramban. Több elemző szerint valószínűsíthető, hogy 2010-re előrukkolnak egy saját modellel - miközben a konkurencia lemaradása nem változik.

2008.04.08 13:35ma.hu

A GM és a Toyota régóta verseng az első konnektorból tölthető autó elkészítéséért - és többen úgy vélik, egy harmadik gyártóra lesz érdemes figyelni. A kínai BYD ugyanis elkészítette saját megoldását, amit néhány év múlva már a mi kontinensünkön is forgalomba hozhat.

A bizonyos modell, az F3 hibrid változata meglehetős sikerrel szerepelt a Genfi Autószalonon, és a gyár már az év végén forgalmazni is akarja Kínában - a 2010-es évek elején pedig már Európában is. Az 50 kW teljesítményű elektromotor 110 kilométert bír egy feltöltéssel, az akkumulátorra 600 000 kilométer garanciát vállalnak - mindezt pedig egy egyliteres szívócsöves benzinmotorral támogatják meg, ami körülbelül 68 lóerős teljesítmény leadására képes.

A gyár nem pesszimista: már a forgalmazás elején havi(!) 500 kocsin akar túladni, jövőre ezt a számot egyenesen megnégyszereznék. Ezt követné a gyár csúcsmodelljének, az F6-nak a hibrid verziója - a tanulmány már ehhez is kész, Detroitban szintén látható volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.