Hibrid Nissan = Infiniti

Infinitiben debütál a Nissan hibrid motorja

A Nissan trendi, hibrid motorja várhatóan egy Infinitiben mutatkozik be - ráadásul két éven belül. Az ok egyszerű: a drágább kocsik hamarabb visszahozzák a pénzt, amibe kerültek. Pláne, mert Európában is kaphatók lesznek.

2008.02.19 18:28ma.hu

Jamasita Micuhiko, a Nissan alelnöke egy interjúban elmondta: a gyár első saját fejlesztésű hibrid motorja az Infinitiben mutatkozik be, várhatóan két éven belül. Azért esett a választás erre a márkára, mert a drágább kocsik hamarabb visszahozhatják a fejlesztési költségeket - indokolta a döntést. Emellett úgy vélik, a gyengébb hatótávolságú hátsókerék-meghajtású kocsik esetében hamarabb jelentkezhetnek az új megoldás előnyei.

Mivel idén Európában is megjelennek a prémiummárka képviselői, várhatóan mi is első kézből értesülhetünk arról, mekkora az előrelépés az Altimában dolgozó Toyota-féle hibrid megoldáshoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.