Egy hónap alatt 4 öngyilkossági kísérlet

Morbid divat hódít: kövekkel fojtják vízbe magukat a tinik

Kegyetlen, és egyben morbid divat ütötte fel a fejét a romániai tinédzserek között: az iskolai kudarcok miatt egyre többen választják az öngyilkosságot, különösen nagy "sikere" van a köves fulladásnak.

2011.06.09 11:29ma.hu / manna.ro

Az év végéhez közeledve egyre több romániai diák látogat el a Zsil folyóhoz, de nem azért, hogy egy jót fürödjön benne a nyári melegben, majd felfrissülve hazatérjen: valójában azzal a szándékkal mennek oda egyre többen, hogy soha többé ne térjenek vissza.

A különös öngyilkossági hullámot egy 12. osztályos lány, Raluca Dragusin indította el - írja a manna.ro internetes lap -, ő május 18-án küldte utolsó üzenetét egy osztálytársának nem sokkal azután, hogy eltűnt otthonról. Az SMS-ben csak annyi állt: meg akar halni.

Terve sikerült: napokkal később a Zsilben találtak rá, nyakában a kövekkel telerakott iskolatáskájával. Az öngyilkosságot nemcsak az utolsó üzenet, de az is megerősítette, hogy nem sokkal a tragédia előtt Raluca még azzal kérkedett, olyan öngyilkossági módszert talált, hogy holttestét sosem fogják megtalálni.

A végzetes tett oka viszont ebben az esetben nem az iskolai teljesítmény: a lány kiváló eredményei alapján öt angliai egyetemre is felvételt nyert.

Innen ugrottak le a diákok (Fotó: manna.ro)


Mindössze egy héttel később egy 16 éves fiú, Mihai Zahariuc döntött úgy, hogy ő is ezt a módszert választja, szintén kövekkel teli iskolatáskával a nyakában találták meg holttestét, újabb egy héttel később pedig egy 13 éves kislány választotta a halálnak eme formáját.

Ana Maria Parvu ráadásul igencsak elszánt volt: több kilométert tett meg azért, hogy ő is a Zsil folyóba ugorhasson, terve viszont nem sikerült, mert egy járókelő észrevette és azonnal utánaugrott. Amikor a kórházban próbálták stabilizálni az állapotát, ő lelkes szónoklatba kezdett, mennyire megtetszett neki a két héttel korábban elhunyt Raluca "módszere".

A sorozat viszont itt nem állt meg: pár napja egy 16 éves fiú annyira megijedt attól, hogy földrajzból megbukik és emiatt évet kell ismételnie, hogy inkább telefonon elbúcsúzott szüleitől, majd ő is a nyakába akasztotta a kövekkel teli táskát. A közelben lévő halászok akadályozták meg a tragédiát.

Alig három hét alatt négy eset - több, mint riasztó!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.