"Kedvelt" halálugró-hely az amerikai híd

Neki sem sikerült: Túlélte az öngyilkosságot a Golden Gate-ről

Az amerikai öngyilkosok egyik kedvenc helye a Golden Gate-híd, de nem a szép kilátás, hanem a szédítő mélység miatt: aki innen leugrik, nem sok esélye van az életre.

2011.04.19 14:29ma.hu

Öt héten belül már a második túlélőről adtak hírt a San Francisco-i hatóságok: egy 17 éves fiú után most egy 16 éves lány is szinte sértetlenül ért partot azt követően, hogy a híres Golden Gate-hídról a mélybe vetette magát.

A híd "kedvenc" pontjáról közel 70 méteres zuhanás vet véget az öngyilkosok életének: vagy a vízbe csapódás okoz halálos sérüléseket, vagy a fulladás fejezi be a végzetes folyamatot.

Fotó: Travel California

Az ismeretlen tinilányt a tűzoltók mentették ki a 12 fokos vízből, ahol 20 percig úszott - szemtanúk szerint bár egyértelmű volt az öngyilkossági szándék, a vízbe érkezve mégis ösztönösen tempózni kezdett. A mentők ezek után a Marin General Hospitalba szállították a lányt, akinek az állapotáról nem árultak el további részleteket, csak annyit lehet tudni, hogy kimentésekor eszméleténél volt.

A hatóságok szerint évente körülbelül 25 ember hal bele az ugrásba a Golden Gate-hídról, amelyet nemcsak a San Francisco-iak tartanak a legkedveltebb öngyilkos helyszínnek, hanem világszerte a legnépszerűbb helyek közé tartozik.

Száz emberből mindössze ketten élik túl a zuhanást, arról azonban nincsenek feljegyzések, hogy a híd tetején állva hányan gondolják meg magukat és választják mégis inkább az életet. Egy becslés szerint az utóbbi 10 évben elkövetett 278 sikeres öngyilkosságra 677 "visszavont" szándék jut.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.