Élet 70 méter után

Leugrott a Golden Gate hídról egy amerikai fiatal - túlélte

Túlélte az ugrást a San Franciscó-i Golden Gate hídról egy 17 éves amerikai fiú, aki annak ellenére maradt életben, hogy 70 métert zuhant.

2011.03.13 14:38MTI

A könnyebb sérüléseket szenvedett fiatalt egy szörfös mentette ki a vízből. A hídról leugró öngyilkosjelöltek általában belehalnak a kísérletbe. A kamasz fiú megmentőjének azt mondta, "szórakozásból" ugrott le.

Az 55 éves szörföst megszólaltató újság szerint csoda, hogy a gyerek túlélte a becsapódást. A kaliforniai iskolás osztálykiránduláson volt San Franciscóban, a rendőrség lehetséges öngyilkossági kísérlet miatt folytat nyomozást.


A hatóságok becslése szerint tavaly 32 ember ugrott a halálba a világhírű hídról. Az építmény 1937-es átadása óta összesen több mint 1500-an váltak meg életüktől úgy, hogy leugrottak a hídról.

A esetek 99 százaléka végződik halállal.

A gyakori próbálkozások miatt évek óta vitáznak arról, hogy fémhálót vonjanak a híd alá, ezzel védve az embereket. A Golden Gate hídon telefon is van arra az esetre, ha az öngyilkosjelöltek mégis segítséget szeretnének kérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.