László Attila jött, látott és győzött

"A legkisebb királyfi" vitte a Csillag születik főnyereményét

Maga sem akarta elhinni, és még jóval az eredményhirdetés után sem fogta fel, de a 3. Csillag születik legfeszültebb perceiben László Attila nevét mondták ki győztesként.

Képekben a Csillag születik 3 döntője képgaléria

2011.06.05 11:52ma.hu

Ahogy mondani szokás: a legkisebb királyfi messziről jött, de ha a királylány kezét nem is, a fele királyságot ő vitte el, és persze mindent, ami ezzel járt: 1 éven át havonta 1 millió forint "fizetést", egy autót és egy luxusutazást, de extraként az egyik hazai lemezkiadó még egy lemezszerződést is a kezébe adott a legújabb csillagnak.

László Attila egy Máté Péter-dallal jutott túl az első válogatókon, aztán a verseny során szinte alig múlt el úgy hét, hogy ne vitt volna színpadra újabb és újabb dalokat a híres énekestől - igaz, ezekről azok, akik nem nézték az élő közvetítéseket, már lemaradtak, mivel Máté Péter örökösei megtiltották az internetes közzétételt. Így hát László Attila Csillag születik-beli szerepléséről alig-alig maradt fenn néhány darab, bár Demjén Ferenc számai, vagy Tabáni István Gyönyörűszép című dala kiválóan mutatják, hogy melyik az a stílus, amiben Attila otthonosan mozog, a világhálóról hiányzó videók ellenére nem nehéz elképzelni a "lemaradó" nézőknek sem, hogyan is szóltak azok a Máté Péter-számok.

A döntőben sem okozott meglepetést az Erdélyből érkezett fiú: a két versenyszám közül az egyik a Zene nélkül mit érek én volt, ami szokatlannak hathatott a maga lendületességével a lírai előadóként taroló 15 éves gyerektől, mégis Szirtes Tamás úgy értékelte: az élsportolók is mindig a legnagyobb versenyekre összpontosítják erejüket és Attila ezúttal tényleg a döntőben nyújtotta azt a teljesítményt, amit elvártunk tőle.

Mindenki táncol (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - További képek a galériában)


Az estet egyébként az élő adásokba jutott 8 versenyző és csapat közös produkciója nyitotta, akik az X-Faktor második helyezettjének, Takács Nikolasnak első slágerét, a Zene kísér az úton című számot adták elő.

A döntős versenyzők ezúttal is két-két produkcióval léptek színpadra, elsőként mindannyian egy sztárvendéggel álltak a zsűri és a közönség elé. A sort László Attila nyitotta, aki Balázs Fecóval ült szemben egy zongoránál és a Hazafelé című dalt énekelték közösen, hatalmas sikert aratva.

A táncos csoport, az Appril Project bemutatóját valódi világsztárok, a többszörös Guinness-rekorder artistatestvérek, a Rippel-fivérek tették még magasabb színvonalúvá, miközben szinte lehetetlen volt eldönteni, hogy a versenyzők egészítik-e ki a két világsztár bemutatóját, vagy utóbbiak erősítik a tehetséges táncosok amúgy is színvonalas műsorát.

Krizbai Teca egy régi Edda-klasszikust adott elő Pataki Attilával, ami témájában szintén nagyon jól illeszkedett az est mondanivalójához: Álmodtam egy világot magamnak. Bár Teca szólama jelentősen eltért a megszokott dallamtól, a közönséget és a zsűrit sikerült meggyőzniük és elismerően szóltak a vak lány teljesítményéről.

A sztárvendéges fordulót Szabó Ádám zárta, aki elképesztő teljesítményt hozott ezen az estén is, ráadásul vendégei sem voltak akárkik: a 100 tagú cigányzenekarból 60-an fértek fel a Csillag születik színpadára, és Ádám ismét bebizonyította, hogy a harmonikából mennyi mindent lehet kihozni.

A híres Monti csárdást adták elő egy kis Palotással megfűszerezve, közben Attila egészen döbbenetesen már-már hegedűhangokat varázsolt elő a hangszeréből, két brilliáns hangfutam között. "A világ legjobb zenészeivel játszhattam" - kommentálta Ádám a közös szereplést.

Geszti Péter és a Gringo Sztár (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - További képek a galériában)


A második forduló előtt lépett színpadra Geszti Péter, aki miközben már készül a hamarosan képernyőre kerülő második X-Faktor mentori feladatára, gyorsan összehozott egy vadiúj zenekart Gringo Sztár néven, és a rádiók által már játszott Télen-nyáron nyár című slágerüket adták elő.

A második fordulót, amelyet már a zsűri is pontozott, de ezúttal ennek nem volt jelentősége a végeredmény szempontjából, ismét László Attila nyitotta, ekkor adta elő a Zene nélkül mit érek én című híres számot nagy példaképétől. A zsűri 39 pontra értékelte teljesítményét, csak Fáy Miklóst nem sikerült meggyőznie, pedig végre nemcsak énekelt, hanem egy-két tánclépést is tett a színpadon.

Az Appril Project bemutatóját Szirtes Tamás "koreográfiai leleménynek" titulálta, miután a csapat 3 percbe tökéletesen belesűrítette az elmúlt 3 hónap minden eseményét: a gyakorlásokat, az eddigi számaikat, minden jelentősebb pillanatot sikerült felidézniük, a zenét pedig egy mélabús, már-már szürreális hangulatot teremtő hegedű adta alájuk. Ezzel a verseny történetében másodszor is begyűjtötték a maximális 40 pontot a zsűritől - de mint tudjuk, és mint a legvégén ki is derült, ez sajnos semmit nem jelentett.

Teca valódi diszkódívaként festett a zongora mögött ülve, hatalmas napszemüvegben, miközben a sokak által feldolgozott I will survive című slágert énekelte el. A zsűritagok véleménye szerint ezen az úton kellene a lánynak tovább haladnia, hisz múlt héten a Gyere hangolj rám című dal és ez a mostani is nagyon jól állt neki, az erőt a lendülettel kombináló hangzásvilágban van otthon a leginkább.

Az utolsó szám Szabó Ádámé volt, aki elmondta, azon igyekezett a verseny során, hogy mindig mutasson valami olyat, amit előtte még nem, így képes lesz mindig megújulni és érdekes maradni. Ezúttal viszont Fáy Miklós szerint valódi "piros ászt" dobott az asztalra, mert bebizonyította, hogy nemcsak "Mónikának" mestere, de a saját hangjának is: egy tündérmeséről énekelt a Fairy-tale című számban.

Az összes döntős a színpadon (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - További képek a galériában)


Az utolsó szavazatok elküldése alatt Geszti után egy másik X-faktoros mentor is színpadra lépett, Nagy Feró az új életre kelt Beatricével adta elő a Vidámság és rock 'n' roll című számot.

A zsűri megpróbálta összefoglalni 1-2 mondatban mindazt, ami az elmúlt 3 hónapból megmaradt bennük, Szirtes Tamás viszont nemcsak a versenyzők teljesítményét emelte ki, de ezúton mondott köszönetet azoknak a háttérdolgozóknak, akik "láthatatlanul" is felelősek voltak a színvonalas közvetítésekért hétről hétre, beleértve a sminkeseket, stylistokat és a technikai személyzetet egyaránt.

Végül már nem lehetett tovább halogatni, le kellett zárni a szavazást, ám ezúttal már csak egyetlen név hangzott el az adás végén: ez pedig nem volt más, mint László Attila, aki jött, látott és győzött, a határainkon túlról, tényleg mint egy messziről érkezett kis királyfi.

Ilyenkor persze még nem lehet tudni, hogy az idő igazolja-e a végeredményt, de remélhetőleg nemcsak vele, hanem a többi döntőssel is még sokszor fogunk találkozni. Krizbai Tecával egyszer már mindenképp: Szirtes Tamás felajánlotta neki, hogy a Jézus Krisztus Szupersztár egyik júliusi előadásán a tapsrendben színpadra léphet és elénekelheti Mária Magdolna dalát.

A többieket pedig máris számtalan meghívással halmozták el, így csak annyi a dolguk a rajongóknak, hogy figyeljék a programkiírásokat és biztosan élőben is találkozhatnak kedvenceikkel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.