Nem jött be a gyíktánc a kiscsillagnak

Csillag születik: Gomes fődíjat nem, de fair play-díjat kapott!

A döntőbe jutásért folyt a harc a Csillag születik tegnap esti adásában: a nézők megerősítették a zsűri sorrendjét és Gomest ejtették ki az utolsó forduló előtt.

Képekben a Csillag születik 4. döntője képgaléria

2011.05.29 11:32ma.hu

Izgalmas estének néztek elébe tegnap a Csillag születik tehetségei, nemcsak a szokásos megmérettetés miatt és mert tudták, ezúttal is valakitől el kell búcsúzni, hanem legfőképp amiatt, mert ezúttal a tét már a döntőbe jutás volt.

A programot a még versenyben lévő öt kiscsillag közös produkciója nyitotta: László Attila és Krizbai Teca a Hagyd meg nekem a dalt című Gáspár Laci-slágert énekelte, a látványról pedig az Appril Project táncosai és Gomes gondoskodtak - végül pedig Szabó Ádám tette fel a pontot az i-re harmonikajátékával.

A versenyszámok sorát Gomes kezdte, akiről megtudtuk, hogy nagy rajongója a meséknek és elárulta, hogy a mostani színpadi bemutatóját is a mesék inspirálták, ám csak a bemutató első részében lehetett felismerni Pinokkiót, aztán annyira összetetté és bonyolulttá vált a darab mondanivalója, hogy a zsűri is elvesztette a fonalat - végül a 29 pont inkább büntetés, mint elismerés volt.

Utóbb Gomes bevallotta, hogy a néhány másodpercenként változó zenei bejátszások a táncstílusok fejlődését mutatták volna be, de a végeredmény egy követhetetlen, szétszaggatott produkció lett.

Valamivel jobban jött ki a második táncából, ahol egészen az őskorig ment vissza, és zöldre festett arccal, megszaggatott ruhában hol vadászó ősembernek, hol vérszomjas ősgyíknak, esetleg kígyónak tűnt. Ezzel egyértelműen jobban kivívta a zsűri rokonszenvét, de mivel ebben is voltak hibái, a második versenyszámára is csak 34 pontot adtak.

László Attila elsőként a Bergendy Mindig ugyanúgy című dalával lépett színpadra, és nem is fogott mellé, bár azt már korábban bebizonyította, hogy a Demjén-slágerek jól állnak neki. Ezúttal is remekelt, még akkor is, ha nem sikerült most sem 35 pontnál többet összegyűjtenie - ami édesapja nagy álma volt.

A második körben még messzebb került az áhított nagy céltól, 34 pontot ért a Könnyű álmot hozzon az éj című Horváth Charlie-dal. A zsűritagok közt persze némi ellentmondás alakult ki, volt, aki kifejezetten dicsérte, hogy az eredetitől ennyire más hangzással adta elő, ennyire tisztán, más viszont épp Charlie karcos hangját hiányolta.

Csoportkép (Fotó: Sajtóklub/Bársony Bence, további képek a galériában)


Az Appril Project tagjainak nehéz dolga volt, hisz egy héttel ezelőtt - az idei versenyben elsőként - a zsűritől a maximális 40 pontot sikerült bezsebelniük a Madarak című horror felidézésével, és mindent elkövettek, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. Az első körben egy mixet hoztak a színpadra, amit utóbb az egyik zsűritag kemény kritikával illetett, számára zavaró volt, hogy egyik hangulatból a másikba kell ugrálni.

Fáy Miklós, Hernádi Judit és Szirtes Tamás viszont elégedett volt a koreográfiával, ami Michael Jackson Smooth criminal című számával és a Keresztapa betétdalával valódi gengszervilágot varázsolt elénk. A 40 pontot viszont nem osztogatják csak úgy, ezúttal kissé szűkmarkúbbak voltak, 36 ponttal a zsebükben vonultak a pihenőbe.

A második számukban egy autószerelő műhelybe vittek el minket, de a szám végén Fáy Miklós nem értette, ha minden alkotóelem benne volt, aminek egy sikeres színpadi produkcióban benne kell lennie, akkor miért nem "ütött" a bemutató. Miután Hernádi Judit megmagyarázta, hogy azért, mert már el van fáradva a szigorú bíró, összességében 38 ponttal gyarapodott a táncos csoport mérlege.

Az első körben Krizbai Teca követte a táncosokat, mégpedig Malek Andrea Gyere, hangolj rám című számával, ami egyértelmű telitalálat volt, több zsűritag szerint is "jól állt" neki a dal, és azt is dicsérték, hogy végre fokozatosan épült fel az előadása: a kezdeti bizonytalanságot jól leplezte a dal szelídebb indulása, és mire tényleg "szét kellett ütni a zongorát", addigra Teca is teljesen belelendült.

A 36 pontja mellé aztán a második számával további 32 pontot gyűjtött, akkor a Moulin Rouge című musicalből elénekelte a Your Song-ot. Az alacsonyabb pontszámot azzal indokolták, hogy túl erőteljes volt az előadás a dal valódi mondanivalójához képest. Teca viszont úgy érezte, szétrobban benne a sok energia, talán ez érződött a dalban is.

Szabó Ádám 40 pontja (Fotó: Sajtóklub/Bársony Bence, további képek a galériában)


Végül Szabó Ádám is megmutatta, mit tud, de mint kiderült, nemcsak a harmonikában laikus zsűrit és a közönséget bűvölte el: rajongójává vált a hangszer nagymesterének tartott Tabányi Mihály is. Szabó Ádám szakmai alázatát jól mutatja, hogy miközben mindenki virtuozitását és tehetségét dicséri, úgy döntött, épp ideje, hogy elmenjen néhány trükköt megtanulni A Mestertől.

A híres zenész azonban kifejtette, technikailag már mindent tud, amit tudnia kell, mindössze a stíluson kell még csiszolnia egy keveset. Ádám pedig csiszolt, és 40 pontos teljesítményt nyújtott, amikor a harmonikához leginkább passzoló stílusban, egy tangóval lépett színpadra: először a többek által feldolgozott Libertangóval indított, majd egy váratlan húzással teljesen levette a lábáról Hernádi Juditot, mert a Sohase mondd című slágerbe váltott át.

Igaz, utóbb a művésznő bevallotta, nem tudja, melyik lábáról vette le őt a fiatal zenész, hisz már eddig sem állt meg a lábán, ha Ádámot hallotta játszani. Másodszorra egy újabb klasszikust hozott el, ami nemcsak technikailag nyűgözött le mindenkit: Rimszkij-Korszakov Dongójához tényleg minden ügyességére szükség volt, ám mint kiderült, mindössze 3 napjába telt, míg megtanulta a különlegesen nehéz darabot!

Az előadásban megjelent az Ádámtól már jól megszokott humor is, nem csoda, hogy végül a szigorú Fáy Miklós is teljes transzban csak annyit mondott: "Egy ember volt ma este jobb nálad, de az is te voltál!" Az ifjú tehetség 38 ponttal fejelte meg előző eredményét.

Miközben a nézők az utolsó szavazatokat küldték el kedvenceikre, Tabáni István, a második Csillag születik győztese lépett színpadra legújabb dalával. A versenyzők egymás után próbálták szavazásra buzdítani rajongóikat, volt, aki saját álmaival próbált hatni a nézőkre, Szabó Ádám viszont újabb humormorzsát szórt el: "Úgy nyomkodják az SMS-eket, mint én a harmonika billentyűit!"

A nézők pedig nyomkodtak, egészen addig, amíg a harmonikás fiú mellett Tecát, László Attilát és az Appril Projectet juttatták a döntőbe. Ami Gomest illeti, a fődíjtól elbúcsúzott, de egy képzeletbeli fair play-díjat megszavaztak neki a műsorvezetők, ő ugyanis nem sajnálta a kiesést, úgy érzi, nagyon sokat kapott így is a műsortól és sokan megismerték.

Ám ami igazán nagyszerűvé tette a búcsúját, az a többiekről alkotott véleménye volt: "Örülök, hogy az Appril Project jutott tovább, mert nagyon szeretem őket! Itt már mindannyian nyertesek vagyunk és nem ettől fog függni a jövőtök! Nagyon-nagyon-nagyon sok sikereket kívánok mindenkinek, mert megérdemlitek, és nagyon örülök, hogy megismertelek benneteket!" - fordult oda a döntősökhöz, és valószínűleg ennél elegánsabban nem is lehetett volna távozni.

Valóban: "Szép volt, Gomes!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.