Szabó Ádámnak nemcsak a hangszere érték

Biztosítaná apja a Csillag születik harmonikásának kezét

Milliók hallották már és rajonganak Szabó Ádámért, aki a Csillag születikben új életre keltette a már-már elfeledett harmonika kultuszát. Meglepő módon mégsincs biztosítva sem a hangszer, sem a zenész keze!

A Csillag Születik 3. élő adása képekben képgaléria

2011.05.27 10:29ma.hu

Az igazán nagy zenészek körében bevett szokás, hogy nemcsak a nagyértékű hangszereikre, de a zenéléshez elengedhetetlenül szükséges testrészeikre, jellemzően kezükre is biztosítást kötnek.

A Csillag születik harmonika-virtuózának, Szabó Ádámnak azonban ezidáig ezek kimaradtak, talán épp azért, mert korábban legfeljebb kimagasló tehetségként lehetett tekinteni rá, de a sztárságtól messze volt. Ráadásul a harmonika nem tipikusan az a hangszer, amivel az ember világsikert tud elérni.

Csakhogy Ádám jelentkezett a tehetségkutatóba, és hétről hétre elkápráztat minden nézőt, újabb és újabb meglepő példákkal bemutatva, hogy ennek a műfajnak is van létjogosultsága, de még mennyire!

Szabó Ádám (Dotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

A sikeres továbbjutáshoz két dologra van szüksége: a hangszerére és a mozgékony ujjaira. Bármelyikkel bármi történne, Ádámnak nemcsak a versenytől kellene elbúcsúznia, de az épphogy elindult karrierje is derékba törne. Persze a biztosítás sem védi meg az embert a balesetektől, de Ádámnak különösen fontos lenne, hogy ha ellopná vagy tönkretenné valaki a hangszerét, illetve valami baj történne az ujjaival, akkor legalább anyagilag ne érje hátrány.

Épp ezért édesapja úgy döntött, hamarosan bebiztosítják mindkét fontos "elemet". Már csak azért is, mert ahogy az Új Ásznak elmesélte, nemrég feltörve találták a család vidéki borospincéjét, miközben a környéken egyetlen más pincébe sem törtek be. Súlyos rongálást végeztek, ami persze nem függ össze egyértelműen a fiú népszerűségével, de apja úgy véli, ezt a lehetőséget sem szabad kizárni.

"Már tudják az emberek, hogy nem kevés pénzt költöttünk a harmonikára" - érvelt Szabó István, ezért a biztosítás megkötéséig ő kísérgeti afféle önkéntes testőrként a zenészvirtuózt. Nyilvánvaló volt, hogy a milliós értékű hangszert nem a borospincében tárolják, de nem lehet tudni, hogy a betörést nem figyelmeztetésnek szánták-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.