A meglepetések estéje volt a tehetségkutatóban

Galéria! Őrült rajongó rohanta le a Csillag Születik zsűrijét

Egymást érték a meglepetések a Csillag Születik eheti adásában, amelyek közt voltak felemelő és megdöbbentő pillanatok is. Duettek, bőkezű zsűri és őrült rajongó színesítette a szokott versenyt.

A Csillag Születik 3. élő adása képekben képgaléria

2011.05.22 10:47ma.hu

A Csillag Születik során a versenyzők hétről hétre igyekeznek meglepni mindig valami újjal, valami extrával a nézőket és a zsűrit, ám a tegnap esti show-ban a szokottnál is több meglepetés érte nemcsak a nézőket, de magukat a szereplőket is. Ráadásul ezeknek csak egy része volt előre eltervezett, volt, amin a versenyzők lepődtek meg, volt, amin a nézők - és persze úgy tűnik, mostanában a tehetségkutatókat megszállták az őrültek.

A show egy rendhagyó duett-sorozattal kezdődött, ami a versenyzők műfaji megoszlása révén jöhetett létre: a 6, még versenyben lévő előadóból és csoportból ugyanis pont hárman jeleskednek a táncos műfaj valamely ágában, hárman pedig énekelnek, illetve zenélnek. Így született meg az ötlet, hogy párokba rendeződve egy-egy speciális duettet adjanak elő.

A néptáncelemekre építő Everdance a Crystal - Két utazó című számára mutatott be egy különleges koreográfiát, ám a dalt László Attila énekelte, a tánccsoporttal néha összeolvadva, néha kilépve a körből. Őket Gomes és Krizbai Teca kettőse követte, ahol a vak énekeslány a Hooligans - Játszom című dalát adta elő, miközben az extrém táncos Gomes körbetáncolta őt, majd egy megható gesztussal zárta a produkciót: az utolsó refrént már bekötött szemmel táncolta végig.

Harmadikként Szabó Ádám lépett a színpadra harmonikájával, a lambadára épülő Jennifer Lopez-sláger, az On the floor dallamaira az Appril Project táncolta őt körül, ám a zsűri is meglepődött, amikor Ádám megszabadult "Mónikától" (így nevezi féltett hangszerét), és beállt táncolni az együttesbe.

Szabó Ádám és az Appril Project (Fotó: Sajtóklub/Bársony Bence, további képekhez KATT!)


A közös produkciók után következtek az egyéni számok, amelyet már a zsűri pontjaiért adtak elő. Elsőként László Attila lépett színpadra, hogy elénekelje az előző Csillag Születik győztes dalát, Tabáni István Gyönyörűszép-jét. A zsűritagok tőlük szokatlan módon már nyitásképp magas pontszámmal, 35-tel jutalmazták a dalt, ami szerintük tökéletesen passzolt is a fiatal fiúhoz.

Kevésbé voltak aztán elégedettek az Everdance produkciójával, amit a csapat Michael Jackson They don't Care About Us című számára adtak elő: leginkább azt rótták fel hibaként, hogy a rendkívül feszített és merev ütemek a táncban szinte alig-alig voltak fellelhetők, a pattogós ritmusokkal ellentétben a koreográfia kifejezetten "lagymatag" volt - ahogy a pontszámok is: mindössze 29-et sikerült összegyűjteniük.

Krizbai Teca dalával sem voltak maradéktalanul elégedettek, és többen megjegyezték, hogy az első, Gomes-zel közös színpadra lépésekor nagyságrendekkel jobb volt a teljesítménye, ennek ellenére az ABBA The winner takes it all című slágeréért felzárkózhatott László Attila mellé.

Miközben Teca próbálta megemészteni, hogy ha holtversenyben is, de mégiscsak első helyen áll a zsűrinél, már Gomes robbant a színpadra, aki legutóbb kemény kritikát kapott és megfogadta, úgy fog gyakorolni, mint egy robot, éjt nappallá téve.

Az eredmény meg is látszott: ezúttal is egy kerek történetet "táncolt el", és ezzel annyira meggyőzte a zsűritagokat, hogy 36 ponttal az első helyre ugrott.

Gomes és Teca (Fotó: Sajtóklub/Bársony Bence, további képekhez KATT!)


Az est utolsó két fellépője Szabó Ádám és az Appril Project volt. Ádám a harmónikáján olyan művet adott elő, amit talán el sem tudtunk volna képzelni: néhány hegedűssel kiegészülve Vivaldi híres Négy évszak című művéből adta elő a Tél darabot, de a zsűri szíve nem fagyott meg, sőt: csak egy pont hiányzott a maximális 40-hez!

Azt gondoltuk volna, hogy ezt már nem lehet felülmúlni, ám az Appril Project bebizonyította, hogy nagyon is lehet! A táncegyüttest egy hete nagy sokk érte: egyik tagjuk elájult, miközben társa egy félrecsúszott szaltó közben fejberúgta. A héten ezért "bizalomerősítő" gyakorlatokat végeztek, aminek az eredménye szemmel látható volt.

Nemcsak a bizalom nőtt meg köztük, hanem az összhang is, miközben a Muse zenekar Uprasing című számára Oroszlán Szonja szavaival élve Hitchcock-i hangulatot varázsoltak a színpadra.

A produkció végén váratlan incidens zavarta meg az élő közvetítést: egy rajongó a színpadra rohant, majd afféle önjelölt menedzserként éltette a csoportot és saját magát, a zsűrit pedig arra biztatta, mindenki adjon 10 pontot. Hernádi Judit annak örült, utalva a múlt heti Nagy Duett-beli botrányra, hogy ez a fickó legalább fel volt öltözve.

A zsűri mindenesetre - nyilván nem ennek hatására, de - valóban megadta a 40 pontot. Utólag Fáy Miklós bevallotta, zsűritársa is hatott rá, aki megkérdezte: "Ha erre nem adsz 10 pontot, akkor mire?"

Miközben a zsűri sorrendjét a nézők próbálták átrendezni szavazataikkal, a szoprán hangjával híressé vált korábbi kiscsillag, Vásáry André szórakoztatta a közönséget, kiegészülve a 4 tagú Bad Boyzzal, köztük VV-Bécivel és Gigivel.

Őket két még korábbi kiscsillag, Ádok Zoli és a 4 For Dance követte, az énekes Farkas Annamarival adott elő egy népdalt, és újfent bebizonyította, hogy a néptánc sem áll tőle távol.

A szavazatok összesítése után az idei versenyben elsőként találkozott a zsűri és a nézők ítélete, így az Everdance kényszerült búcsúzni - igaz, az eredményhirdetés feszültségében Krizbai Tecát már az ájulás környékezte addigra. Szerencsére ezen az akadályon ő túljutott, így jövő szombaton újra izgulhatunk a maradék 5 versenyzőért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.