"Én megtettem, ami tőlem telt"

Csalódott a szakma: Mr. Joe lett a Csillag Születik első "hullócsillaga"

A szakmai zsűri és a vendégként fellépő korábbi kiscsillag is értetlenségét fejezte ki, amiért épp a rockénekesként induló Mr. Joe-nak kellett elsőként távoznia a versenyből - szerintük másnak kellett volna kiesnie.

Nyolcan indultak, heten maradtak a Csillag Születik döntőjében képgaléria

2011.05.08 10:50ma.hu - S. Á.

Óriási megdöbbenést okozott a Csillag Születik első döntője, ahol a legjobbak közé került 8 versenyzőnek és csoportnak kellett összemérnie tudását. Olcsó poénként akár azt is elsüthetnénk, hogy így lesznek elsőkből az utolsók, ám Mr. Joe többek szerint érdemtelenül esett ki.

Volt, aki diplomatikusan nem nevezte meg a kiesésre "méltóbbnak" tartott versenyzőt, de volt olyan is, aki köntörfalazás nélkül kimondta: Timi Chennek kellett volna távoznia.

Az eredmény kihirdetésekor láthatóan az egymás mellett álló két énekes is megdöbbent, nemcsak Mr. Joe omlott össze, de Timi Chen is minden bizonnyal érezte, hogy nem a teljesítményének köszönheti a továbbjutását. A Svédországból pont a verseny kedvéért hazatért rockénekes férfi sokáig megszólalni se nagyon tudott, csak azt ismételgette, hogy ő minden tőle telhetőt megtett, nem rajta múlt, hogy így alakult.

Varga Viktor, a korábbi "kiscsillag" azonban nagyon is tudott szólni, főleg a tehetségkutató háttérműsorában, a Cool TV-n látható CSISZ-ben, ahol kimondta: Timi Chen egész egyszerűen hamis volt, és méltatlannak tartja, hogy ennek ellenére ő jutott tovább.

Hozzáfűzte viszont Mr. Joe biztatásaképp, hogy egy korai kiesés sem feltétlenül tragédia, hisz ő is elsőként esett ki a 2009-es Csillag Születik döntőjéből, mégis befutott, nevét mindenütt ismerik.

Mr. Joe (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence, a galériához KATT a képre!)


Szerencsére a többi versenyző nem osztotta meg ennyire az indulatokat, teljesítményükben a zsűri ugyan szinte minden esetben talált kritizálnivalót, ám mindegyikük bevallotta, hogy ezt nem bírálatnak, hanem építő kritikának szánják, amiből a következő alkalomra tanulni lehet és kijavítani a hibákat. Az elsőként színpadra álló Mr. Joe-t az Everdance követte, akik a legutóbbi adásban megígérték, hogy nem egy "kólából és puncstortából készített gulyást" fognak bemutatni, hanem valódi gulyást. Szigorúan véve valóban ez történt, ám a gulyás önmagában meglehetősen egyszerű és unalmas étel, és ugyanez jellemezte a tánccsoport produkcióját is: semmi kiugró, extra elem, biztonsági játékosként egy jól összerakott, de szokványos táncműsort adtak elő Christina Aguilera mixére. Szabó Ádám produkciójába viszont nem lehetett belekötni, a harmonika-virtuóz ráadásul most már nemcsak egy helyben ülve mutatta be, mit tud, hanem hangszerével sétált is a színpadon, sőt, a végén még dalra is fakadt. Szirtes Tamástól viszont olyan értékelést kapott, amiért akkor is megérte volna jelentkezni a műsorba, ha tegnap este véget ért volna számára: "nemcsak személyes kapcsolatban vagy a hangszereddel, te magad is zenéből vagy!" Ádám után Krizbai Teca lépett színpadra, aki legutóbb saját dalát énekelte, amit szerelmének írt születésnapi ajándékként. Ezúttal a Piramis együttes Szállj fel magasra című számát adta elő, a produkció egyik érdekessége az volt, hogy a háttérben az elődöntők során kiesett Kuthy-házaspár emelte még magasabbra nemcsak Tecát, de a procukció összképét is.

Appril Project (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence, a galériához KATT a képre!)


Az Appril Project színpadra lépése koronázta meg az estet, és az előadásukra kapott 35 pontot - ami egyben az eddigi széria legmagasabb pontszáma is - később sem tudta senki felülmúlni.

A csapat az előző adásban erős kritikát kapott és nem is volt teljesen egyértelmű, hogy valóban megérdemelték-e a továbbjutást, ám most elsöprő sikerrel bizonyították, hogy itt a helyük! Még a máskor oly kemény Fáy Miklós is megdöbbent attól a változástól, ami a korábbi közepes produkciók után látható volt a színpadon.

Mérsékeltebb sikert ért el László Attila, aki eddig kétszer is Máté Péter dalával jutott tovább, ám részben a zsűri kérésére, részben azért, hogy mást is mutasson, most egy V'Moto Rock-dalt hozott magával. A Várj, míg felkel majd a nap című számhoz viszont a zsűri szerint még nem nőtt fel eléggé.

Az adást követő CSISZ-ben az egyik rajongója azt javasolta neki, hogy a lírai közegből kilépve egyszer érdemes lenne megpróbálkozni például egy Edda-művel, mert azt már láttuk, hogy lassú dalt hogyan énekel, de ideje lenne más arcát is megmutatnia.

Ritka eset, amikor a zsűri nem nagyon tud mit mondani, de Gomes bemutatója után mégis ez történt: a kerek értékelések helyett inkább csak szófoszlányok, érzelmek törtek fel a zsűritagokból, annyira magával ragadta őket a kékre festett, sárga- és narancsszínű ruhában színpadra lépő táncos.

A mozdulatokkal elmesélt történes Síváról, az indiai istenről szólt, Szirtes Tamást pedig egyenesen megbabonázta a Gomes tekintetéből áradó hipnotikus erő.

Az estét Timi Chen zárta, aki már legutóbb is vegyes fogadtatásra talált Mulan dalával, ezúttal viszont a csecsemőkora óta itt élő lánynak minden hazafias érzelme ellenére is rengeteg fals hang csúszott a Magyarország című Oláh Ibolya-dal előadásába.

A szavazásból még hátralévő időt két korábbi kiscsillag, Kovácsovics Fruzsina és Varga Viktor töltötte ki egy kettejük slágeréből összemixelt speciális számmal, majd Ördög Nóra és Nagy Sanyi lépett színpadra és feszült izgalom közepette elkezdték egymás után mondani a továbbjutókat.

Végül Mr. Joe és Timi Chen maradt az utolsó két helyen. A végtelenségig fokozott, feszült másodpercek végén aztán mindenki nagy meglepetésére a kínai lány neve hangzott el, és ettől nemcsak a markáns hangú férfi, de a zsűri is letört.

"Lett volna más jelöltem a kiesésre" - mondta Hernádi Judit, és valószínűleg a színpadi teljesítményeket elnézve ezzel a véleményével nincs egyedül. A verseny azonban egy hét múlva folytatódik, és a 7 kiscsillag újra bizonyíthat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.