Harmadszor is elindult a Csillag születik!

Képek: Megszületett az első hét kiscsillag, VV-Ildit kiszavazták

Harmadik alkalommal is elstartolt a Csillag születik, az első válogató összefoglalójában bőven láthattunk szörnyű produkciókat, de olyat is, amitől mindenkinek leesett az álla!

A Csillag születik 3 első válogatójának továbbjutói képgaléria

2011.04.03 13:29ma.hu/ fotó: sajtoklub.tv/Bársony Bence

Majdnem másfél év kihagyás után április 2-án ismét útjára indult az RTL Klubon az ország egyik legnépszerűbb tehetségkutató műsora, a Csillag Születik harmadik évada. Már az első adásból kiderült a műsor legfőbb üzenete, hogy a tehetség sokrétű.

A Csillag Születik korábban olyan tehetségeket fedezett fel, mint Tabáni István, Vásáry André, a 4 For Dance, McDc (Veres Robi), Varga Viktor – a listát azonban hosszasan lehetne folytatni.

Ördög Nóra és Sebestyén Balázs 2010. december 11-én jelentette be az X-Faktor élő adásában, hogy ismét jelentkezhetnek azok a kiscsillag-jelöltek, akik elég tehetségesnek tartják magukat ahhoz, hogy kiálljanak produkciójukkal az ország elé. Néhány hét alatt több ezren jelentkeztek, januárban pedig megkezdődtek a válogatások.

Hagymaevés fekvőtámasszal (További képek a galériában)


A négytagú, már jól összeszokott zsűri, a Csillag Születik2 korábbi ítészei, Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós 160 produkciót nézett végig az utolsó nagy válogatókon, amelyeken összesen 24-en jutnak tovább az elődöntőkbe. A műsorvezető ezúttal Ördög Nóra mellett Nagy Sándor lesz.

Az első adásban számos olyan pillanat volt, amitől a zsűritagoknak minden okuk megvolt arra, hogy elgondolkodjanak, okos ötlet volt-e elvállalni a bíráskodást az önjelölt sztárokkal szemben, ám szerencsére volt jó néhány olyan produkció is, ami igazolta a verseny létjogosultságát.

Sokan gondolták, hogy tehetségesek valamiben, és nem biztos, hogy a négy zsűritag kritikája megingatta őket ezen hitükben, és olyan is volt, aki talán kisebb mezőnyben eséllyel indult volna, de egy országos versenyben kemény a harc.

Az első rész egyik érdekes pillanata az volt, amikor a ValóVilágból megismert Tomai Ildikó állt színpadra egy népballadával, ám Fáy Miklós már az első néhány sor után "elaludt", Hernádi Judit sem bírta sokáig a szavalatot, de a másik két zsűritag úgy döntött, végigvárja Ildi produkcióját és csak utána közölték vele a lesújtó ítéletet.

A lány azonban nem adja fel, a VV4 után elég volt neki egy néhány másodperces epizódszerep a Barátok köztben, hogy elhiggye, tényleg a sztárvilágban a helye, és erről húga, Beatrix is meg van győződve, aki az X-Faktorban villantott bugyit egy Madonna-szám közben, majd kifejtette, hogy ők Ildivel együtt "celebnek születtek".

Tomai (VV) Ildi szaval (További képek a galériában)


Kellemes csalódás volt viszont az első adásban a harmonikával bemutatkozó Szabó Ádám, aki egy legkevésbé sem populáris művel is meg tudta nyerni úgy a közönség, mint a zsűri szimpátiáját, a Svédországban élő Horváth József, azaz Mr. Joe, aki egy Beatles-dalt adott elő rockváltozatban, és Farkas György, aki annyira dadog, hogy a nevét is alig tudta kimondani, ám amikor rappelni kezdett, Szirtes Tamás döbbenten csak azt tudta kérdezgetni a mellette ülő Hernádi Judittól: "te érted ezt?!"
A kínai születésű Timi Chen is meglepte a zsűrit, pont úgy, ahogy néhány hónapja Takács Nikolas az X-Faktor mentorait. A fiú akkor Leonard Cohen Halleluja című számát adta elő sokadik versenyzőként, amikor a mentoroknak már a könyökükön jött ki a sok hamis interpretáció, ezúttal pedig mindenki - főképp Janicsák Veca hatására - a Most múlik pontosan című dallal próbált sikert elérni, nem túl eredményesen. Timi Chennél a közönség már fütyülve fogadta a dal címének bejelentését, de gyorsan elhallgattak, mert Timi nemcsak gyönyörűen énekelte a dalt, hanem nagy meglepetésre kínaiul adta elő!
Rajtuk kívül Buzás Viktor jutott tovább, akit szerényen csak Paul Pottshoz hasonlítottak, a "kétajtós szekrény" külsejű személyi edző egy operarészlettel győzte meg a zsűrit, és két csoportos produkcióval is találkozhatunk a jövőben, Nagy-Kuthy Zoltán feleségével, Kuthy Mercédesszel táncolt egy emeléses koreográfiát, az Everdance Táncszínház pedig az ír step és a magyar néptánc ötvözésével nyűgözött le mindenkit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.