Öt éve halott, mégis gyűlik a tartozása

"Az nem kifogás, hogy meghaltál - fizesd ki a számlát!"

A szabály az szabály: ha valakinél megy a fűtés, annak fizetnie kell. Ez alól még az sem nyújt felmentést, ha történetesen az adós - halott!

2011.03.21 11:29ma.hu / manna.ro

A közköltségek megfizetése nem tréfadolog, és a hivatalos közösségeket az sem hatja meg, ha az adós azért nem fizet, mert galád módon képes volt meghalni.

Brassóban legalábbis semmiképp: a romániai férfi hiába halott már öt éve, a lakószövetség minden hónapban megküldi neki a számlát, mikor pedig éveken keresztül nem egyenlítette ki a tartozását, még be is perelték.

A tartozás ugyanis egyre csak nőtt, és öt év alatt igen tetemesre dagadt, amit fűtésre, lépcsőházi világításra és a takarítónők bérére kellett volna megfizetnie a halottnak: négyezer lejjel tartozik.

A bírósági idézésre viszont szintén nem reagált az illető, nemcsak a tárgyaláson nem jelent meg, de többszöri felszólításra sem válaszolt a bírónak, aki emiatt úgy döntött, a felperesnek ad igazat. A büntetése most akár az is lehet, hogy elkobozzák a lakását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.