Bankszámla helyett a börtön nyílt meg a nőnek

Halott anyjának öltözött, hogy megkapja a nyugdíjat

Bankszámlát akart nyitni, helyette a börtönkapu nyílt meg annak az asszonynak, aki rendszeresen a saját anyjának adja ki magát - csakhogy ő már 4 éve meghalt.

2011.03.07 11:29MTI

Bankszámlát akart nyitni egy nő, de nem magának, hanem anyjának. Nem bízta a véletlenre: még ősz parókát is vett és úgy festette ki az arcát, hogy idősebbnek nézzen ki a tényleges 59 événél.

Csakhogy az asszony, akinek kiadta magát, négy éve halott!

A hatóságok szerint a nő édesanyja 2007-ben bekövetkezett halála óta több mint 145 ezer dollárnyi (28 millió forint) nyugdíjjuttatást vett fel a nevében csalárd módon.

Amikor a Washington állambeli ferndale-i fiókba beállított, akkor is egy újabb csalást próbált meg elkövetni, ám ezúttal rajtavesztett - mondta el a helyi seriff. A bankban ugyanis már várt rá egy nyomozó, aki nyomban le is tartóztatta a szélhámost. A csaláson kívül személyazonosság ellopása és más egyén törvénytelen megszemélyesítése miatt is vizsgálat folyik ellene.

Loewen B. Craftet egy gyújtogatással kapcsolatos ügyben indult nyomozás buktatta le, amelynek során kiderült, hogy édesanyja, Betty Becker már négy éve nincs az élők sorában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.