Fatális tévedés

Egymillió forint egy elcserélt halottért

Egymillió forintnak megfelelő összeget ítélt meg a volgográdi bíróság nem vagyoni kártérítésként annak a családnak, amelynek elhunyt hozzátartozóját elcserélte egy helyi temetkezési vállalkozás.

2010.11.23 19:45MTI

Anna Sabalina nyugdíjas ez év január 10-én hunyt el stroke következtében. Az idős asszony búcsúztatását a Vecsnoszty (Örökkévalóság) elnevezésű temetkezési vállalkozás szervezte. A rokonság közvetlenül a szertartás előtt vette észre, hogy a nagymama helyett egy idegen asszonyt ravataloztak fel.

Hosszas telefonálgatás után végül a cég "kijavította" a tévedést és néhány órás késéssel a temetés végül rendben lezajlott - olvasható a Life News (http://www.lifenews.ru) orosz hírportálon.

Az elhunyt rokonsága akkor bőszült fel igazán és fordult bírósághoz, amikor megjelent náluk a cég képviselője, és kártérítésként felajánlotta, hogy a család "soron következő" halottját ingyen eltemeti.

A volgográdi bíróság kedden hirdetett ítéletet, amely szerint az "Örökkévalóságnak" 152 900 rubelt (egymillió forint) kell nem vagyoni kártérítés címén kifizetni. Az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.