Temetkezési vállalatok hajszolják a gyászolókat

Halálosan komoly: Holttestekért versengenek Guatemalaban

"Halálos" verseny folyik Guatemala városban a holttestekért a temetkezési vállalatok között.

2009.11.30 13:02MTI

A helyzet már odáig fajult, hogy a cégek nem csak a kórházaknál állnak ugrásra készen, hanem a rendőrség és a mentők autóit "üldözve" száguldanak gyilkosságok, balesetek helyszínére, hogy elsőként tudjanak beszélni az elhunyt(ak) rokonaival. Több temetkezési vállalat fizet a rendőrségnek vagy a tűzoltóknak gyilkossági "fülesért".

Embereiket koponyavadászoknak hívja a lakosság. Pedig Guatemalaváros igazán nem szűkölködik gyilkosságokban, hírhedten magas a település emberölési mutatója, és általában az első tíz között van a világ legveszélyesebb városainak toplistáján mindenféle kockázati szempontok alapján.

A temetkezési cégek versenyének köszönhetően az árak alacsonyak, már 30 ezer forintnyi összegért is kapható temetkezési "csomag" - koporsóval, temetéssel, szertartással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.