Inkább hamvasztást választják

Luxus lesz a koporsós temetés?

A romló gazdasági helyzet miatt a hagyományos, de drágább koporsós temetés helyett egyre többen döntenek úgy, hogy elhamvasztják szeretteiket - írja a Magyar Nemzet.

2009.03.13 06:54Magyar Nemzet

Somogyi Tibor, a Budapesti Temetkezési Intézet főosztályvezetője a lapnak elmondta: amíg 2007-ben a cég 4.200 koporsós szertartást bonyolított le, 2008-ban már csak 3.900-at. 

A fővárosban 2007-hez képest megnőtt azoknak a hamvasztásoknak a száma, amelyeknél az elhunyt hazaviszi a szerettei maradványait tartalmazó urnát - tette hozzá a főosztályvezető. 

A lap több megyére kiterjedő körkérdéséből kiderül: a hagyományos koporsós temetés minimum 300 ezer forintba kerül, a hamvasztás költsége - bérelt urnasírhellyel - minimum 250 ezer forint, ha hazaviszik a hamvakat, akkor a költség 100 ezer forintra csökken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.