Ötezer gyászoló vett részt a szertartáson

Képek! Temetés Tatárszentgyörgyön: apát és fiát helyezték örök nyugalomra

Katolikus szertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében vettek végső búcsút kedden a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság két áldozatától a helyi temetőben; a 27 éves apa és ötéves kisfia búcsúztatásán mintegy ötezren, köztük parlamenti politikusok vettek részt.

A gyász képei: eltemették apát és fiát képgaléria

2009.03.03 15:46MTI

Az ország különböző pontjairól és a fővárosból tucatnyi autóbusszal és több száz személyautóval érkeztek a gyászban osztozók, és egy szál fehér szegfűvel "néma demonstrálóként" utasították el a romák elleni erőszakot. A búcsúztatáson valamennyi parlamenti párt képviseltette magát, a kormány nevében Szűcs Erika szociális miniszter volt jelen. 

A múlt hétfőre virradóra, a Pest megyei Tatárszentgyörgy cigánytelepén, az utca utolsó házában eddig tisztázatlan körülmények között, feltehetően Molotov-koktéltól gyulladt ki egy háromgyermekes család háza, és a tűz elől menekülőkre ismeretlenek rálőttek, aminek következtében a 27 éves Csorba Róbert, és ötéves kisfia, Robika életét vesztette, egy hatéves kislány súlyosan megsérült.

Szűcs Erika szociális miniszter megsíratta az áldozatokat, Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.