Visszaélések történtek Pécsett

Koporsókkal üzérkedtek: Temetkezési vállalatnál szaglásznak a nyomozók

Nyomozást indított a rendőrség a Pécsi Temetkezési Vállalatnál feltételezett visszaélések ügyében - közölte a pécsi rendőrkapitányság szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

2009.08.13 10:28MTI

"A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy magánszemély és a pécsi önkormányzat feljelentésére, hűtlen kezelés gyanújával indított vizsgálatot szerdán" - mondta el Bojtor Bernadett, aki a nyomozás menetéről nem kívánt nyilatkozni.

Az ügyben a pécsi önkormányzat azután tett feljelentést, hogy egy telefonos bejelentésre indult belső vizsgálata során felmerült: a vállalat vezetői céges autóval mentek nyaralni, az igazgató indoklás nélkül 50 ezer forinttal megemelte a főkönyvelő fizetését, négy középvezető pedig ebben az évben 560 ezer forintnyi üdülési csekket kapott.

Kiderült továbbá, hogy a társaság a közelmúltban 630, úgynevezett szociális koporsót vásárolt, holott éves szinten alig százra van szükség.

Rankasz Ernő, a temetkezési vállalat ügyvezető igazgatója az MTI-nek korábban azt mondta: az 50-60 ezer forintos koporsókhoz egyenként mindössze 16 ezer forintért jutottak hozzá. Az ügylet feltétele az volt, hogy az összeset vegyék meg.

A vásárlás a cégnek 12 millió forint forintjába került, ami az igazgató szerint évi félmilliárdos bevételnél nem nagy tétel.

A cégvezető megjegyezte, egyre többen szorulnak szociális, azaz az önkormányzat által finanszírozott temetkezésre Pécsett.

Az elmúlt időszakban volt olyan hónap, amikor húsz ilyen búcsúztatást is tartottak, emiatt sokkal hamarabb elfogynak a koporsók, mint ahogy azzal az önkormányzat kalkulál.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.