Sikerült Choli bácsi szívműtéte

Daróczi édesapját lekapcsolták a lélegeztetőgépről

Az utcán lett rosszul egy hete Daróczi Dávid édesapja, a kórházban derült ki, szívműtétre lesz szüksége. A műtét sikerült, a lélegeztetőgépet lekapcsolták.

2011.01.20 15:29ma.hu

Daróczi József, vagy ahogy a többség ismeri, Choli bácsi egy hete az utcán esett össze, miután váratlan rosszullét tört rá. A kórházba azért vitték be, mert a szerencsétlen esés következtében eltörte a vállcsontját, de a vizsgálatok során kiderült, ennél jóval súlyosabb a baj.

Gipszelés helyett a műtőbe kellett vinni, mert a rosszullét oka szívbillentyű-rendellenesség volt.

Fotó: tv2 / Frizbi

Az idős roma költőt még tavaly augusztusban készültek megműteni, mivel hosszabb ideje ismertek a szívproblémái, ám a beavatkozás előtti napon mégis váratlanul elhalasztották az operációt.

A most végrehajtott komoly szívműtét után Choli bácsi csütörtökön hajnali fél ötkor ébredt fel, és szervezete annyira jól viselte a több órás altatást és az operációval járó megpróbáltatásokat, hogy már a lélegeztetőgépről is levehették.

Állapotán korábbi bevallása alapján sokat rontott, hogy közel egy évvel ezelőtt tragikus körülmények között veszítette el egyetlen fiát.

Mint ismert, Daróczi Dávid volt kormányszóvivőre Nagypéntek éjjelén felakasztva találtak rá, és bár a rendőrségi vizsgálat minden idegenkezűségre utaló lehetőséget kizárt, apja a mai napig vitatja az öngyilkosságot és mint mondta, nem nyugszik, míg fel nem kutatja a fia haláláért felelős személyt.

A magánnyomozást azonban egyelőre szüneteltetnie kell, most még sok pihenésre lesz szüksége, az Új Ász értesülései szerint a kórházba is csak a legközelebbi családtagokat engedik be, hogy meglátogassák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.