Késsel kéne elintézni a fiát halálba hajszolókat?

Kérik a romák: Nem beszélhet vérbosszúról, Choli bácsi!

Meg vannak hökkenve egykori tanítványai és hazai roma politikusok Choli Daróczi József kijelentésein, akinek szerintük fájdalmában is vissza kellene fognia magát, hiszen arról beszél, késsel kéne elintézni azokat, akik öngyilkosságba hajszolták a fiát.

2010.05.26 09:30ma.hu

Visszafogottságra kérik a hazai cigány politikusok és egykori tanítványai is Choli Daróczi Józsefet, aki az utóbbi időben több alkalommal tett olyan nyilatkozatokat a sajtóban, melyek szerint a fiát, Daróczi Dávidot öngyilkosságba hajszolókkal késsel kéne elbánni.

Nem olyannak ismerte meg a roma költőt, aki rémisztő kijelentéseket tesz - vélekedett Farkas Flórián, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki szerint egy gyászoló apa megrendültsége védhető, de tény és való, hogy vissza kellene fognia indulatait fájdalmában is.

Choli bácsi egy korábbi tanítványa elmondta: Choli Daróczi József a Tanítóképző Főiskolán a cigány kultúrát oktatta nekik, többször szót emelt a kirekesztés ellen. Minden egészségesen gondolkodó magyar állampolgár elutasítja a romák kitaszítását, de a fontos ügynek nem tesz jót, ha a roma értelmiség emblematikus figurája vérbosszút emleget a médiában - adta hírül a Napi Ász.

Mint arról a sajtó már korábban hírt adott, a volt kormányszóvivő édesapja nem nyugszik bele abba, hogy lezárult a Daróczi-akta - leszögezte, hogy nem fogja elfogadni a vizsgálat eredményét.

A fia halálának körülményeit vizsgáló rendőrségi eljárást két hete zárták le, és eszerint egyértelmű, hogy Daróczi Dávid öngyilkos lett.

Choli bácsi azonban elmondta, amint a közigazgatási eljárás lezárul, feljelentést tesz, így lehetősége lesz arra, hogy belenézhessen az eddigi tanúvallomásokba, többek között Liptai Claudia szavaira is kíváncsi, aki a fia kedvese volt.

Daróczi Dávid édesapja szerint több olyan momentum van, ami arra mutat, hogy fia nem lehetett öngyilkos.

Ezek közé sorolja az ellentmondó tanúvallomásokat és a bulit is, ami az egykori kormányszóvivő halála előtt a lakásában zajlott.

Mint mondta, ha kiderül, hogy a fiát megölték, és ő megtudja, ki tette, azt az embert megöli és az sem érdekli, ha börtönben kell meghalnia.

"Adja vissza a fiamat!" - ezt üzeni Choli bácsi Liptai Claudiának

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.