Lánya szerint Choli bácsi nem beszámítható

"Férfiként: halálraítélt" - Apja megjósolta Daróczi Dávid tragédiáját?

Lánya szerint nincs beszámítható állapotban Choli Daróczi József, a volt kormányszóvivő édesapja - Rokonai nem engedik nyilatkozni őt, úgy tűnik, egyedül maradt a fia halálával kapcsolatos feltevéseivel. Tollából egy megdöbbentő vers is született, alig két hónappal a tragédia előtt.

2010.05.17 08:30ma.hu

Nem veszik szívesen Choli Daróczi József rokonai, ha a megtört apa nyilatkozik fia, Daróczi Dávid halálával kapcsolatban. Lánya szerint nincs beszámítható állapotban, legalábbis ezt mondta, amikor nemrég egy újságíró a megbeszélt időpontban kereste Choli bácsit a házuknál.

A férfi mindig felveszi a telefont a sajtó keresésére, de a megbeszélt találkozók meghiúsulnak, talán éppen a rokonság jóvoltából. Choli Daróczi József egyedül maradhatott feltevéseivel a fia halálával kapcsolatban.

Megdöbbentő ugyanakkor, hogy alig két hónappal Daróczi Dávid halála előtt apja tollából egy olyan vers jelent meg a Világunk című, Cigány Kulturális és Érdekvédelmi Magazinban, mely kísérteties módon előrevetítette a tragédiát - hiszen a hírek szerint a volt kormányszóvivő és párja, Liptai Claudia már nem volt együtt a haláleset bekövetkeztekor. A vers címe Fáj, és így szól:

Férfiként: halálraítélt.
Megfogni neszeit az éjszakának.
Zuhanni, zuhanni, mint a kő!
Arcom csontján a rés,
Hiányod miatt tátong.
Szememet feléd fordítom,
Lepergett húsomból kikelt
Szirmokat szórok nyomodba,
Mert most tudom,
Most már tudom,
Hogy múltamba belevesztél.
Befagy a szám,
Megpüffedt ajkaim között
Holdarcod ívét hordom,
Magamba beépítelek.
Sírgödör szélébe kapaszkodó
Fű hajad selyme fáj.

Choli Daróczi József kezdettől fogva úgy véli, hogy a fia nem lehetett öngyilkos, sokkal elképzelhetőbbnek tartja, hogy megölték a gyermekét.

Mint azt a nézők döbbenetére nem sokkal Daróczi Dávid tragédiája után Hajdú Péter műsorában kifejtette, szerinte a gyilkosság hátterében azok a gazdasági vállalkozások és körök állnak, akik a fia körül voltak.

Több kérdés is van, melyre ő személy szerint szeretne választ kapni, és nem nyugszik, amíg ki nem derül az igazság fia halálával kapcsolatban. Nemrég árulta el: ő egyáltalán nem bízik a hatóságokban, de összességében a magyarokban sem.

Choli bácsi véleménye szerint sok gyanús dolog felmerült Dávid halálát illetően, melynek nem nézett utána alaposan a rendőrség. Ő nyomozót fogadott fel az igazság kiderítésére.

Fia kedvesétől, Liptai Claudiától is vár válaszokat a kérdéseire, és korábbi próbálkozása ellenére azok megválaszolására máig nem került sor - ezért

Choli Daróczi József nemrég egyik hetilapban fogalmazta meg kérdéseit, melyeket nyílt levél formájában a színésznő-műsorvezetőnek címzett.

Choli bácsi Orbán Viktortól vár segítséget?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.