Choli bácsira 7 milliós adósság maradt

Daróczi apja választhat: örökség és koldusbot?

Az öngyilkosságot elkövetett egykori kormányszóvivő édesapja nehéz helyzetbe került - A hagyatéki tárgyaláson ugyanis világossá vált, hogy Daróczi Dávid után hétmilliós adósság maradt, ha elfogadja az örökséget, ez rá száll át.

2010.05.28 07:30ma.hu

Akár koldusbotra is juthat Choli Daróczi József, ha elfogadja elhunyt fia, Daróczi Dávid örökségét - A hagyatéki tárgyaláson derült ki, 7 millió forintos személyi kölcsönt hagyott maga után a volt kormányszóvivő, melyet 2015-ig kell kifizetnie. Ezzel szemben csupán alig több mint 2 millió forint áll, melyet a kommunikációs cég fizet ki Daróczi Dávid örököseinek, és az ingóságok, melyek a férfi után maradtak.

Choli bácsinak fogalma sincs, miből fizesse ki a különbözetet, hiszen 5 milliót sem tud előteremteni. Fia laptopját és telefonját nem kaphatja vissza, előbbire Batiz András tart igényt, mivel az a cégük tulajdona, a mobilt pedig Liptai Claudia szeretné visszakapni, ugyanezen a jogcímen. Ügyvédje a hagyatéki tárgyaláson elmondta, a mobil hivatalosan Claudia bt-jének a tulajdona.

A telefon visszakövetelése - mely ajándék volt - sokak számára nem érthető, de Choli Daróczi József leginkább azt nem érti, hova szórhatott el a fia 7 millió forintot. Havi jövedelme 1 millió volt, valami disznóságot gyanít a háttérben. A hagyatéki tárgyalási közben elnapolták, Darócziék arra várnak, hogy újra megvizsgálják Batizék cégének a vagyoni helyzetét - adta hírül a Napi Ász.

Május közepén az elhunyt kormányszóvivő édesapja még nem tudott arról, mekkora adósságot halmozott fel Daróczi Dávid a halála előtt. A hagyatéki tárgyalásig sem a bank, sem a munkatársai, sem a szeretői nem mondtak semmit - fogalmazott Choli bácsi.

Az idős költő elmondta: jogi lépéseket fontolgat fia barátja, Batiz András ellen, valamint azt is szeretné tudni, hogy Dávid kedvesének mi köze volt a halálához.

Liptai Claudia ugyanakkor számára már nem létezik - fejtette ki a bánatos apa, hozzátéve, hogy már nem vár tőle semmit, legfeljebb azt, hogy adja vissza a fiát, ami persze lehetetlen.

Choli bácsi fájlalta, hogy nem olvashatta el fia állítólagos búcsúlevelét, melyet a laptopon hagyott - erre tart igényt Batiz András, és a hírek szerint el is vitte a helyszíni szemle után.

Daróczi Dávid édesapja úgy véli, nem lehet tudni, mi minden tárolódik a memóriában, és ő mindennek utána szeretne nézni, ezzel legalább valamiféle magyarázatot tudna adni önmagának fia halálával kapcsolatban.

Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő április 2-án vetett véget életének abban a budapesti, Andrássy úti lakásban, melyet nem sokkal korábban Bartiz András adott át neki használatra.

A romák összefogtak, hogy leállítsák Daróczi apját

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.