Csalódottak Nikolas rajongói

Vastag Csaba: Csak a célt kell kitűzni, a körülmények nem fontosak!

Óriási meglepetésekkel tarkított X-Faktor döntőnek lehettek szemtanúi az elmúlt hétvégén az RTL Klub nézői, amelyben Vastag Csaba szenzációs véghajrával az utolsó pillanatban megszerezte a győzelmet.

2010.12.20 08:29ma.hu - Sedró Ágnes, fotók: RTL Klub

Elképesztő show övezte az X-Faktor utolsó hétvégéjét, igencsak besűrűsödtek az események: szombat délután még hárman reménykedtek abban, hogy ők lesznek „A 2010-es X-Faktor győztese” cím büszke birtokosai, vasárnap késő estére pedig már biztossá vált: a nézők Vastag Csabát repítették a győzelemig. Szombat este Király L. Norbi, Takács Nikolas és Vastag Csaba állt színpadra, hogy immár teljes egészében a közönségre bízzák zenei pályájuk további alakulását.

Az énekesekre az elmúlt hetekben egyre nagyobb teher hárult, így az utolsó előtti adásban olyan számokkal léptek színpadra, amelyeket már korábban előadtak, egyúttal ez kiváló összehasonlítási alap volt mindenki számára: honnan jöttek és hová jutottak a tehetségkutató során.

A szombati napon elsőként mindhárom versenyzőnek azt a dalt kellett elénekelnie, amivel először a mentorok elé állt, Norbi így Joe Cocker You Can Leave Your Hat On című rockszámával, Csaba Robbie Williams Let Me Entertain You-jával, Nikolas pedig a sokat emlegetett Leonard Cohen-számmal, a Hallelujával lépett színpadra.

Utóbbiról a mentorok sokat sztoriztak azóta is, a válogatón ugyanis tucatnyi önjelölt sztár próbálta már azt a számot előadni, ám a várt siker elmaradt, a mentorok pedig már ott tartottak, hogy ha még egyszer meg kell hallgatniuk ezt a dalt, tömeges öngyilkosságot követnek el. Nikolas azonban alaposan meglepte őket és mint fogalmaztak: visszaadta a hitüket, hogy van még tehetséges ember.

Fotók: RTL Klub


A második körben minden versenyző egy általa választott partnerrel énekelhetett duettet, Norbi D. Nagy Lajost hívta meg és a Közeli helyeken című Bikini-dalt adták elő, Nikolas Kovács Katit választotta, a Ha legközelebb látlak című számmal, Csaba pedig a közönség nagy örömére és őszinte elismerésére nem valamelyik ismert előadót, hanem saját öccsét kérte fel, akivel a George Michael és Elton John által is előadott Don’t lett he Sun go down on me című számot énekelték el.

A harmadik forduló után az eredményhirdetés olyan meglepetést hozott, amire senki nem számított: Király L. Norbi volt az, aki az X-Faktor folyamán egyszer sem kényszerült párbajra, ezúttal azonban a nézői szavazatokban mégis ő maradt alul. Az azonban még nagyobb meglepetés volt az est folyamán, hogy Norbi, talán most először, olyan hangokat adott ki magából, amit már Nagy Ferónak is el kellett ismernie: „Végre énekeltél, nem hörögtél” - és tényleg!

Ami pedig a vasárnapot illeti, az RTL Klub valóban showt csinált a döntőből. A csatornán már kevéssel dél után elkezdődött a műsor, egész délután a kulisszák mögött járhattunk képzeletben, megszólaltak az élő döntőbe jutott versenyzők, visszaemlékezésekkel, sztorikkal szórakoztatták a tévénézőket, miközben a szombatihoz hasonlóan ezúttal is gyakran kapcsolták Nikolas és Csaba szülővárosát, Galántát és Veszprémet, ahol rajongók ezrei kísérték figyelemmel hatalmas kivetítőkön az eseményeket.

Fotók: RTL Klub


Kicsit olyan hangulata volt ennek, mint amikor az év utolsó napján az ember már déltől az éjféli koccintásra hangolódik rá, felfokozott érzelmek, várakozás, talán egy kis ünnepélyesség is, egyszóval valóban megadták a módját, csillagos ötös a körítésnek!

A két versenyző az elsőként előadott karácsonyi dal után a korábbi legütősebb sikerével állt színpadra, végül pedig ugyanazt a dalt, Bereczki Zoli Hangokba zárva című számát adták elő, itt lehetett legjobban összehasonlítani, ki hogyan énekel.

Közben természetesen feltűntek a döntősök egy-egy közös produkció erejéig, valamint itt láthattuk a főnixként feltámadt Első Emeletet új számukkal, aminek szövegét ezúttal is Geszti Péter írta, és már nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön, kinek is szól a "Ma van a te napod".

Csaba még percekkel az eredményhirdetés után sem tudta elhinni, hogy az ő nevét mondták ki a feszült várakozás után, ahogy fogalmazott: "Nem tudom, hogy még ma felfogom-e ezt".

Az viszont biztos, hogy végeredménytől függetlenül ezen a ponton már mindketten győztesnek mondhatják magukat, elérték álmaikat, Csaba pedig extra ajándékként nyújtotta át ezt a győzelmet édesanyjának, aki épp vasárnap ünnepelte születésnapját - ennél szebbet valószínűleg nem is kaphatott volna.

Gratulálunk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.