Véletlenül került az X-Faktorba Csaba

Vastag Csaba: "Nem így akartam"

Édesanyjuk a döntőben szerette volna látni egymás ellen küzdeni két fiát, de ez hamarabb következett be, és az idősebbik fiú ki is borult a forduló végén.

2010.12.07 16:29ma.hu / RTL Klub Fél Kettő

Nem volt törvényszerű, hogy Vastag Csaba és Vastag Tamás egymás ellen küzdjön meg a továbbjutásért, bármelyikük kieshetett volna másik versenyzővel szemben, a sors azonban mégis úgy akarta, hogy a testvérek egymással mérjék össze tudásukat.

Az eredményhirdetés drámai percei után viszont két olyan produkciót láthattak a nézők és persze a mentorok is, amely bármelyik nemzetközi X-Faktorban is megállná a helyét: a fivérek láthatóan nemcsak magukért, de egymásért is énekeltek, és ami a legfontosabb, még véletlenül sem egymás ellen.

A döntést azonban bármily nehéz, meg kellett hozni, a mentorok úgy ítélték meg, hogy bár mindkét fiú szenzációs teljesítményt nyújtott, mégis Csabán lehetett jobban érezni a fejlődést és azt, hogy mostanra megtalálta magát, míg Tomit egyelőre inkább arra biztatták, érettségizzen le, és majd jövőre jöjjön vissza, megnyerni az akkori X-Faktort. De a döntés meglepő módon nem a kieső testvért rázta meg jobban.

Nagyon örülök, hogy ő ilyen viccesen fogja ezt fel, én sajnost nem tudom” - vallotta be Csaba az RTL Klub Fél Kettő című műsorában. Pedig korábban azt gondolták mindketten, mókás lesz egymás ellen párbajozni, és hogy majd nevetve fognak kiállni a színpadra.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


De aztán egyikük sem nevetett, és ebben a helyzetben különösen megrázó volt Csabától a Jégből vagyok című Demjén-dalt hallgatni. A mentorok ítéletéből biztosra lehetett venni, hogy Keresztes Ildikó és Nagy Feró egyaránt a saját pártfogoltjukat fogják védeni, aztán mikor Geszti Péter még egy ellenszavazatot adott Tominak, Malek Miklósra várt a feladat, eldönteni, kimondja-e a végső ítéletet Tomi ellen, vagy a közönségre bízza a választást.

Egy korábbi adásban épp Malek Miklós volt az, aki a hazai X-Faktor történetében először bízta a közönség döntésére a kieső versenyző kiválasztását, ám ezúttal felvállalta véleményét. „Úgy éreztem, hogy ezt el kellett dönteni, mert bennem már több műsor óta érett, hogy Tomi nincs erre még készen, Csaba viszont egyre többet mutatott, egyre érettebb volt a színpadon, és ezt muszáj volt értékelnem.” - indokolta.

Keresztes Ildikó beismerte, hogy büszkeségén csorbát ejtett, hogy elvesztette első mentoráltját, eddig ő volt az a mentor, akinek még minden versenyzője hétről hétre színpadra állt. Szintén felemás érzések kavarognak a fiúk édesanyjában, Mártában is, aki úgy fogalmazott, egyik szeme sír, de a másik nevet, és mindkét fiára rendkívül büszke.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


Csak Csaba nem tud továbblépni az eseten, nehezen éli meg, hogy a versenyben mindenképp el kell válniuk. Ahogy az RTL Klubban elmesélte, lelkifurdalása van, mert valójában véletlenül került a versenybe: ő csak az öccsét vitte autóval a válogatóra, amikor észrevették, hogy még mindig lehet jelentkezni, ezért „próba-szerencse” alapon ő is elénekelt egy dalt.

Azért érez tehát lelkifurdalást, mert az öccse indult a versenyen, és mégis ő vette el tőle az álmait. Pedig Tomi elmondta: ennél szebb búcsút el sem tudott volna képzelni, de kevés híja volt, hogy Csaba nem tette le a párbaj kezdetén a mikrofont, feladva a harcot. De végül megbeszélték, hogy egymásnak, egymásért fogják elénekelni az utolsó dalt, és talán épp ettől vált olyan meghatóvá a műsor utolsó néhány perce.

Csabának azért is fáj az elválás, mert hosszú ideje már külön él a szüleitől, így Tomival is keveset találkoztak, és mint fogalmazott, itt ismerték meg egymást újra. A világ azonban nem állt meg - mondta az énekes, és most már kettejük helyett fog színpadra állni, és meg akarja mutatni Tomi helyett és Tomiért, mire képes!

Vastag Csaba rémálma a testvére elleni párbaj

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.