Milliókra perelhetné korábbi kiadója

Mégsem perlik Takács Nikolast a szerződésszegésért

Óriási perre számíthatna Takács Nikolas, akit az X-Faktor egyik legnagyobb esélyesének tartanak, a fiatalember ugyanis megszegett egy lemezszerződést a nevezéskor.

2010.12.16 14:29ma.hu / Napi Ász

Teljesen érthető, ha egy kiadó kizárólagos szerződést köt egy-egy zenésszel, és nem engedi, hogy tőle függetlenül építse karrierjét. Így tett a Warner Magneoton is, amely már jóval az X-Faktor előtt felfedezte a Takács Nikolasban rejlő tehetséget, és szerződést kötött a szlovákiai születésű fiúval.

Az eredetileg jazz-formációval fellépő fiatal énekes azonban többre vágyott, és amikor az RTL Klub meghirdette a zenei tehetségkutató versenyt, gondolkozás nélkül beadta jelentkezését.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Csakhogy ezt sem a lemezkiadóval kötött szerződés nem engedélyezte, sem pedig az X-Faktor szabályzata. A nyilvánvaló szerződésszegésnek mégsem lett következménye, annak ellenére, hogy addigra Nikolasnak már elkészült az első önálló nagylemeze, a hanganyag kiadásra készen áll – egy páncélszekrény mélyén.

Jogilag tehát a Warner Magneoton megtehette volna, hogy milliós pert akaszt a szerződést felrúgó fiatalember nyakába, mégsem tette. A kiadó igazgatója a Napi Ásznak elárulta, hogy több okból sem fordultak bírósághoz.

Az egyik az volt, hogy nem akarták akadályozni a tehetséges énekes zenei pályáját, a másik pedig az a megállapodás, amelyet közben a kiadó az RTL Klubbal kötött, bár ennek részleteiről Joós István nem szeretett volna többet elárulni.

Ám volt még egy jelentős szempont akkor, amikor békében elengedték Nikolast. „Olyan emberekkel szeretünk együtt dolgozni, akik tartják magukat a megállapodáshoz.” - fogalmazott az igazgató, aki elmondta, hogy a kész zenei anyaggal több rádiónál is próbálkoztak, de senki nem akarta műsorra tűzni Nikolas számait.

Talán most az X-Faktorral hírnevet szerez és célba ér, akkor pedig ki tudja, mit lehet kezdeni a szigorúan őrzött hanganyaggal…

Ciki! Komoly hibát követett el Takács Nikolas

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.