Choli bácsi maga is próbált öngyilkos lenni

Szakíthattak Daróczival? - Hamarosan Liptait hallgatja ki a rendőrség

Daróczi Dávid halála óta két hét telt el - a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, de talán több derülhet ki a barátok, sőt, hamarosan Liptai Claudia tanúvallomásaiból?

2010.04.19 13:53

A gyászoló barátok a temetés után úgy döntöttek, fontos, hogy végre ne a véget nem érő találgatásoké legyen a főszerep - összejöttek, hogy kitalálják, hogyan lehetne megemlékezni Daróczi Dávidról...

A rendőrség eljárása során beszerzett adatok, tanúk vallomása mind azt támasztják alá, hogy öngyilkosságot követett el a volt kormányszóvivő - Akik szerették, próbálják összerakni a mozaikokat, észre kellett volna talán venniük valamit?

Sokan találgatják, talán bipoláris depresszióban szenvedett, esetleg Borderline személyiségzavara volt Daróczi Dávidnak? Barátja, Batiz András démonokról beszélt, melyekkel Daróczi küzdhetett, de a kedvese, Liptai Claudia is ezt említette.

Choli bácsi, Daróczi édesapja kitart amellett, hogy fia egészséges volt, és így emlékezzünk rá, ne úgy, mint valakire, akit legyőzött egy ismeretlen nevű betegség...

Daróczi Dávid - eredeti nevén József - már fiatalon a kamera másik oldalán szeretett állni, tehetsége a gimnáziumban megmutatkozott. Nem volt viszont igazán józan és megfontolt, mindent hirtelen döntött el - egy pillanat elég volt, hogy határozzon a jövőjéről, a hangulata határozta meg - derült ki a Napló riportjából.

A leggyakoribb gondolat a halálával kapcsolatban, hogy túlságosan mélyről jött ahhoz képest, amilyen magasra jutott. Sokszor bizonytalanság kínozta. A csepeli putrit a parlamenti dolgozószobától nagyon nagy szakadék választotta el.

A barátok mindenesetre már tanúskodtak a volt kormányszóvivő halálával kapcsolatban, a Blikk információi szerint többen önként is jelentkeztek kihallgatásra.

A meglepő az volt, hogy többen egybehangzóan állították, Liptai Claudia és Daróczi Dávid már nem alkottak egy párt, amikor a férfi elkövette a végzetes tettet. Noha korábban is felröppentek már a hírek a szakításról, azt mindenki igyekezett elhessegetni Claudia könnyes interjúja után, melyet a Mokkának adott.

Az azonban már akkor is érződött, hogy valami mintha nem lett volna teljesen rendben: „Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, nálunk is rengeteg minden történt... Tudom, hogy ő döntött így, de ez a lelkiismeret, a teher, amit érzek... Mázsás kő van rajtam" - fogalmazott Liptai.

Az is elhangzott korábban, hogy míg azelőtt Daróczi és Liptai az egyik közösségi portálon is üzengetett egymásnak, a felhőtlen érzések után egyszercsak a volt kormányszóvivő a Claudiával kapcsolatos bejegyzéseit törölve azt írta: „De már nem. Kijózanodtak."

Nagypénteken - amikor az öngyilkosság történt - Daróczi Dávid egy bútorozatlan és dobozokkal teli lakásban töltötte egyedül az estét. Eddigi adatok alapján úgy tűnik, hogy a volt kormányszóvivő nagyon ragaszkodott Liptaival való kapcsolatához, és nagyon sok mindenen változtatott is, hogy megfeleljen: életstílusán, öltözködésén is.

Vannak, akik Liptai Claudia felelősségét keresik Daróczi Dávid halálával kapcsolatban. A tanúk közül többen jegyzőkönyvbe mondták, hogy a harmonikusnak hitt kapcsolat csak kívülről tűnt annak.

A rendőrség megvárta, amíg Liptai Claudia kissé összeszedi magát a tragédia után - ám hamarosan őt is kihallgatják majd. Amennyiben valóban igaz, hogy már nem alkottak egy párt a volt kormányszóvivő öngyilkossága idején, a visszaemlékezés még fájdalmasabb lesz. A Blikk információi szerint több olyan kérdésre kell majd válaszolnia Liptainak, mely ellentmondást tükröz.

Choli Daróczi József,
Dávid édesapja közben magándetektívet fogadott, aki a rendőrségi vizsgálattal párhuzamosan kiderítené, mi vezetett valójában egyetlen fia halálához.

Hajdú Péter Frizbi című műsorában az apa állította: fiát megölték - szerinte számtalan dolog jelzi és utal arra, hogy nem önkezével vetett véget életének a fiatalember. A gyilkosság hátterében azok a gazdasági vállalkozások és körök állnak, akik a fia körül voltak - fogalmazott, hozzátéve, hogy az ő, a neje és Liptai Claudia élete is veszélyben van.

Choli bácsi később a Blikkben bevallotta, ő maga fiatalon megpróbált öngyilkos lenni szerelmi bánata miatt. Ilyesmi a fiában is okozhatott törést. Hozzátette: megkérdezte Claudiát, amikor Daróczi Dávidot siratták, hogy összevesztek-e, de Liptai azt válaszolta, hogy nem...

Többen vádolják Liptai Claudiát - mit mond a pszichológus?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.