Nem akarták, hogy lássa Daróczit utoljára...

Liptai: Nem fog a szerelmem kialudni soha!

Kárász Róberttel beszélgetett először és utoljára tegnap reggel az elhunyt Daróczi Dávid szerelme, Liptai Claudia a tragédiáról és a mérhetetlen szerelemről, amely a férfihoz fűzte.

2010.04.07 07:45ma.hu

Liptai Claudia megtörten, zokogva mesélt kollégájának, Kárász Róbertnek a történtekről. Azért vállalta a beszélgetést, mert úgy vélte, méltó Daróczi Dávid emlékéhez, ha itt fejezi be minden ilyenfajta megnyilvánulását.

Két és fél éve a Mokka stúdiójában találkozott a volt kormányszóvivővel először, köszöntek egymásnak. Utána két-háromszor futottak még össze ugyanott. Dávid elmesélte, már akkor azt mondta magának: Claudia egy igazi nő lehet... A lesújtott műsorvezető itt akart beszélni párjáról utoljára, és megkért mindenkit, hogy hagyják őt békén. De Kárász Robival barátok. "Te ismered őt" - fogalmazott Liptai, majd zokogva tette hozzá, képtelen azt mondani, hogy "ismerted".

Claudia szerint Daróczi Dávid hitt a mennyországban, nemrég azt írta valakinek, legyen boldog, mert van mennyország itt a földön, és az élet szép. Ha ő ezt most látja, biztosan ezt szeretné - mondta Liptai Claudia. A szép televíziós úgy érzi, sosem érezte ilyen közel magát a halálhoz. Ez az a formája, amikor nem tudsz elbúcsúzni, nem érted az okokat. Csak a válaszokat keresed a miértre.

"Azt érzem minden percben, hogy nehéz levegőt vennem, és nehéz kinyitnom a szemem. Azt érzem, nem akarok élni, el akarok menni, nem akarom ezt az egészet. Nem találom a helyem. Nem tudom, hogy mi lesz, csak azt, hogy van egy kislányom, és rengeteg ember szeretete."
- fogalmazott Claudia, aki hozzátette, a szeretet a legfájdalmasabb. A szombat esti gyertyagyújtáson kétezer ember vett részt. Daróczi Dávid annyira nem tudta, hogy őt ennyien szeretik...

Kárász Róbert szerint Liptai elhunyt párját az éltette, hogy beszélnek róla, ha felnéznek rá. Biztosan nem akarná, hogy Claudia utána menjen. "Az a dolgunk, hogy tisztességben, szeretetben emlékezzünk" - fogalmazott.

Liptai egyetértett vele, majd azt mondta: az agya tudja, csak a lelke nehezen érti meg, mi minden történt. Minden emberben laknak bizonyos démonok, mindenkivel van úgy, hogy rosszabbul van, mint máskor. Dávidnak is voltak démonai. Azt mondják, ha valaki öngyilkos lesz, azért teszi, mert elhagyták, mert egyedül volt. Ő sosem volt egyedül, nagyon sokan szerették...

Az utolsó üzenetét Daróczi Claudia párnáján hagyta. Úgy szólt: "Tiszta szívemből szeretlek! Veled akarok családot, veled akarom leélni az életemet!" Majd Liptai keserűen hozzátette, hiába szerették őt, ő nem szerette önmagát. Nem tudta elfogadni azt, ahonnan indult, és ahová jutott. Mindennel és mindenkivel küzdött. Minden nap úgy érezte, bizonyítania kell...

Claudia úgy fogalmazott: amit szeretett benne, az hiányzik a legjobban. Attól halott a lelke, hogy Dávid elvitte magával. A műsorvezető sírva mondta, sokszor azt érezzük, meg tudunk menteni valakit, akit szeretünk, benne egyébként is van ilyen hajlam, hogy megmentse önmagától vagy félelmeitől azt, akit szeret. De nem mindeható...

Azt mondta az orvos is, akivel beszélt, hogy higgye el, Dávid ezt egyedül döntötte el. De nehéz akkor is a teher és a lelkiismeret-furdalás, amit érez. Ül rajta, mint egy mázsás súly - sírta Claudia.

A műsorvezető elhozta a Mokkába Daróczi Dávid személyes üzeneteit és személyes dolgokat. Az eljegyzési gyűrűt például, amiről nem tudott senki. Éppen ezért nehéz megérteni, hogy dönthet valaki így. Tudja, hogy milyen volt a kapcsolatuk - mondta Liptai Claudia. Hozzátette: Dávid senkinek sem mondta el az eljegyzést. Ez is furcsa kettőssége volt. Szerette megmutatni, honnan indult és hová jutott, de közben volt egy belső, másik élete...

Kárász Róbert szerint Liptait élete nagy szerelmének tartotta Daróczi - Még így sem sikerült azonban boldognak lennie. Liptai úgy érzi, a férfi valami olyat adott neki, ami lehet, hogy csak ennyire volt szabva. Rengeteg dologra megtanította őt, a kislányát is nagyon szerette.

Claudia megtörten mondta: Pankának a legnehezebb elmagyaráznia, mi történt, hol van Dávid, hiszen még azon a végzetes napon is együtt ébredtek, rengeteget voltak egymás társaságában.

Daróczi sok terhet igyekezett levenni a válláról, mert Claudia elég sokat dolgozott. "Annyi szeretet és jóság volt benne" - sírta a szép műsorvezető, aki elmondta, soha ne élje át senki, hogy a gyermeke ott áll előtte, és azt kérdezi, mikor jön haza Dávid. Panka azt mondta, tudja, hogy a férfi a mama hercege, és vissza fog jönni hozzá. Biztos itt van valahol, és egyszer csak szól majd neki, hogy gyere, Panka, főzz nekem egy kávét!

Kárász Róbert kérdésére, miszerint ő el tudja-e engedni Daróczit, Liptai Claudia azt válaszolta: csak arra tud gondolni, ha ezt a párja így akarta, akkor biztosan meg akart szabadulni valamifajta kínjaitól. Ő meg akarta nézni még egyszer, utoljára a szerelmét, de azt mondták neki, ne tegye. Hiszen az már csak egy test, a lelke valahol itt van. Claudia hozzátette: nem tudja, hogy lehet ezt túlélni...

Liptai azt üzente elhunyt kedvesének, nem fog a szerelme kialudni soha. Csodás ember volt, és azt szeretné, hogy az emberek ne az utolsó pillanatra emlékezzenek, arra, amit akkor tett, hanem arra, amit ő adott azoknak az embereknek, akik kilátástalannak érzik életüket, és arra, ahová ő eljutott!

Eljegyzés után dobta el az életét Daróczi!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.