Nem kímélték a keresztény egyházfőt

"Erkölcstelenség" - Balázsék gúnyolodtak a pápán

Arcpirítósra sikeredett a Pirítós - Sebestyén Balázs és kollégái élő adásban fejtették ki viccesnek szánt véleményüket XVI. Benedek pápa megjelenő lemezéről.

2009.08.05 07:53

Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Ferenc jókat nevettek és gúnyolódtak XVI. Benedek pápa lemezének hallatán, sőt, promóciós javasaltokkal is éltek a korong népszerűsítését illetően.

A pápa a lemezen énekel és imákat mond, és öt nyelven szól a hívekhez.

Balázsék szerint a lemez piacra dobása után haknikörútra kellene indulnia a pápának, és a világ különféle reggeli műsoraiban reklámoznia a korongot - adta hírül a Napi Ász.

A rádiós fenegyerekek szerint jól mutatna XVI. Benedek egy rózsaszín gumimatracon is, miközben Szujó Zolival beszélget a medencében.

De javasulatuk szerint több, régebbi dal feldolgozásával is sikert arathatna: Dr. Alban Sing Hallelujah című dalával, vagy Eric Clapton Tears in heaven-jével. Az sem baj, ha mindezt playback-ről adja elő - írja a Napi Ász.

A lapnak Gyulay Endre nyugalmazott Szeged-Csanádi megyéspüspök elmondta: úgy véli, az egyházfő egyetlen cselekedete sem adhat okot arra, hogy gúny tárgyává tegyék.

Nem azért készítette el a lemezét XVI. Benedek, mert sztár akart lenni, nem is ő jelentkezett, hogy szeretne ilyet. Fontos üzenete van a lemeznek. Aki ebből viccet csinál, az a saját erkölcstelenségéről tanúskodik - fogalmazott Szalay Endre a Napi Ászban.

A megyéspüspök hozzátette: ez nem egy "tinglitangli" album, arról szól, hogy a szentatya ilyen módon is szeretné továbbadni Isten igéjét - írja a lap.

Sebestyén Balázs keresztre feszítette volna Magdi anyust!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.