Ismét sztrájkolhatnak a hollywoodi színészek!

Veszély fenyegeti az Oscar-gálát?

A hollywoodi televíziós és filmszínészeket képviselő szakszervezet megerősítette, hogy szavazólapot postáz tagjainak egy esetleges munkabeszüntetésről.

2008.12.12 15:40ma.hu

A sztrájkfelhíváshoz a tagok 75%-ának támogatása szükséges. Tavaly november elejétől 100 napig sztrájkoltak a hollywoodi forgatókönyvírók, amit jócskán megérzett a filmvilág: egyes becslések szerint kétmilliárd dolláros (406 milliárd forintos) kárt okozott a szórakoztatóiparnak. 

A sztrájkfelhatalmazást kérő nyomtatványokat január 2-án küldi ki a színészek szakszervezete 120 ezer tagjának, és a voksokat január 23-án számolják össze. Az esetleges munkabeszüntetés a február végén rendezett Oscar-gálát is veszélyeztetheti. 

A hollywoodi színészek november végén sem tudtak megegyezni az új kollektív szerződésről a producerek szövetségével. Előző szerződésük június 30-án járt le. A két fél a júliusi sikertelen tárgyalásokat követően négy hónapos szünetet után folytatta az egyezkedést, de nem sikerült megállapodniuk. 

Az új szerződésről szóló tárgyalások azon akadtak el, hogy az interneten terjesztett filmekből mennyi pénzt kapjanak a színészek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.