Elcserélt életek

Angelinának megint kinéz egy Oscar - képek a hatgyermekes anyáról

Amerikában a bukmékereknél már fogadni lehet arra, hogy februárban Angelina Jolie megint kap-e Oscart. (A kopasz szobrot először az Észvesztő című filmért érdemelte ki 2000-ben.)

Angelina Jolia az Elcserélt életek c. filmben képgaléria

2008.09.28 20:34UIP

A színésznő az Elcserélt életek című filmben nyújtott elképesztő alakításáért érdemelheti ki az Amerikai Filmakadémia nagy presztízsű díját. A többszörös Oscar-nyertes Clint Eastwood által rendezett filmben, amely a húszas években játszódik, egy olyan anyát alakít, akinek eltűnik a kisfia. A rendőrség sokáig tehetetlen, ám egyszercsak fölbukkan egy másik kisfiú. 

Az asszony hiába mondja, hogy nem az ő gyereke, a korrupt zsaruk fenyegetésekkel ráveszik, hogy ismerje el a sajátjának. Az ügyet gyorsan lezárják, ám az asszony harcolni kezd igazáért, amiben szövetségesre lel egy tiszteletes személyében, akit John Malkovich alakít. Clint Eastwood Cannes-ban már kapott egy jelölést a filmért. 

(Changeling – hazai bemutató: 2009. február)

Elcserélt életek

amerikai film (feliratos) 

Szereplők: 
Christine Collins - Angelina Jolie 
Gustav Briegleb atya  - John Malkovich 
J. J. Jones - Jeffrey Donovan 
James E. Davis - Colm Feore
 
Gyártó: Universal, 2008 
Eredeti cím: Changeling 
Forgatókönyv: J. Michael Straczynski 
Fényképezte: Tom Stern 
Zene: Clint Eastwood 
Producerek: Clint Eastwood, Brian Grazer, Ron Howard, Robert Lorenz, Clint Eastwood 
Magyar szöveg: Speier Dávid 
Országos bemutató: 2009.február 05.
 
Los Angeles, 1928. Egy szombati reggelen egy munkásnegyedben Christina elbúcsúzik fiától, Waltertől, és dolgozni megy. Amikor hazatér, látja, hogy a fia eltűnt. Eredménytelen keresés kezdődik, és hónapokkal később a rendőrség beállít egy fiúval, mondván, hogy meglett az elveszett kilenc éves gyermek. 

Christine-t elszédíti a rendőrök, riporterek és saját zavarodott érzelmeinek forgataga, és megengedi, hogy a fiú ott aludjon nála. Ám tudja, hogy ez a fiú nem Walter. Amikor tovább ösztökéli a hatóságokat fia felkutatására, Christine ráébred, hogy az alkoholtilalom korában Los Angelesben a nők nem kérdőjelezhetik meg a rendszert, és nem mondhatják el a történetüket a saját szempontjukból. 

Christine, akit azzal rágalmaznak meg, hogy tévképzetei vannak, és nem való a társadalomba, szövetségesre lel Briegleb tiszteletesben, aki segít neki a gyermeke megtalálásáért folytatott, a város ellen vívott harcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.