Most debütál, hatalmas sikernek ígérkezik!

Heath Ledger alakítása Oscar esélyes

A Batman bemutatója után a színésztársak méltatták az elhunyt Heath Ledgert. A januárban tragikusan elhunyt színész utolsó filmje, a The Dark Knight (A sötét lovag) még csak most debütált a mozikban. A premieren sok híresség mellett Heath Ledger családja is tiszteletét tette. Az édesapa, Kim alig talált szavakat a vetítés után.

Képek a fiatalon elhunyt színészről! képgaléria

2008.07.17 18:30rtlbulvar.hu

- Ez a film jóval több, mint amit vártam. Heath nagy kihívásnak tekintette Joker karakterének megformálását, rengeteget dolgozott. Büszkék vagyunk a fiunkra – nyilatkozta Kim az egész család nevében. 

A színész szülei és idősebb testvére, Kate Ausztráliából repült a New York-i bemutatóra. A közönség állítólag hangos üdvrivalgásban tört ki, amikor a mozi végén meglátták Heath nevét a stáblistán. A sztárt színésztársai is méltatták a premier után. 

- Fantasztikus volt Heath-szel dolgozni – árulta el Christian Bale, Batman megformálója. – Ő uralja az egész filmet. Óriási tehetség volt, az egyik legnagyobb színész, akit ismertem – tette hozzá a színész. 

A 75 éves Michael Caine-re Alfred Pennyworth, a komornyik szerepét osztották a filmben. 

– Elementáris erő és vadság jellemzi az előadásmódját. Érdekes, hogy amikor a forgatási szünetekben beszélgettünk, mindig olyan átlagos volt, teljesen más, mint a filmjeiben. Nem jellemezték sztárallűrök, sosem mondta, hogy hagyjuk békén, mert egyedül akar lenni. Mindig jókat beszélgettünk – emlékezett vissza Caine. 

Abban, hogy Heath utolsó alakítása remekül sikerült, mindenki egyetért a színésztársadalomban. A kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla, olyannyira, hogy a sztárt posztumusz Oscar-díjra jelölhetik Joker megformálásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.