Csemer Boggie indulhat Bécsbe az Eurovízióra!

A Dal: ez történt percről percre

Pontosan 351 dalt neveztek tavaly ősszel A Dal előválogatójába, melyekből több napnyi folyamatos zenehallgatás után derült ki, melyik 30 jut az elődöntőkbe, szombat este pedig megtudhattuk, hogy Bécsben Csemer Boglárka Boggie képviselheti hazánkat!

2015.02.28 20:15ma.hu
Csemer Boglárka "Boggie" (Fotó: A Dal 2015)

22:27 - A Dal 2015 győztese Csemer Boglárka Boggie, aki a Wars for nothing című dalával képviselheti Magyarországot Bécsben, a május 19-23. közt megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon! Gratulálunk neki! A lány 351 pályázó közül jutott a csúcsra.

21:24 - A feszültség szinte tapintható, minden résztvevő nagyon izgul, a Spoon tagjaiért kissé már aggódunk is, az énekes mindjárt szívrohamot kap, úgy szorítja a mellkasát...

22:22 - A közönségszavazás utolsó egy perce megkezdődött, már csak ennyi ideig lehet elküldeni az SMS-eket.

22:14 - A tavalyi Eurovíziós Dalverseny magyar résztvevője, Kállay-Saunders András a következő sztárfellépő, aki előbb a Juliet című új számával indít, majd egy átkötés után máris a múlt évben oly sokszor hallott Running csendül fel.

22:08 - A négy jelölt a közönséget igyekszik meggyőzni és kampányolnak a szavazatokért.

22:04 - A közönségszavazás 30 perce alatt különféle produkciókkal szórakoztatják a nézőket, elsőként a Leander Rising Lőjetek fel című számának akusztikus verzióját hallhatjuk. Az együttes nyerte meg a Facebookon szervezett akusztikus dalversenyt.

21:55 - Megszülettek a zsűri pontszámai, melyeket mindenki betesz egy-egy borítékba, azokat pedig egy közjegyző veszi át, ellenőrzi a lapok eredetiségét, és közben a zsűritagok elmondják a pontokat.

Pierrot Ívnek ad 4 pontot, Szabó Ádámot 6 ponttal értékelte, 8 pontot Csemer Boglárka Boggie kapott, a 10 pont pedig Mujahid Zolié lett.
Rúzsa Magdi a 4 pontot Mujahid Zolinak adta, 6 pontot kap Szabó Ádám, a 8 pont Wolf Katihoz került, a 10-et pedig Csemer Boggie kapja.
Csiszár Jenő pontjai következnek: 4 pontot kap Wolf Kati, 6-ot Mujahid Zoli, 8-at Szabó Ádám és 10-et a Spoon.
Rákay Philip pontjai zárják a listát: 4 pontot adott Wolf Katinak, a 6-os Csemer Boggie-hoz kerül, 8 pontot ért Szabó Ádám produkciója, a 10 pont pedig a Spoont illeti.
Ezzel a nézők szavazataiért Mujahid Zoli, Boggie, Szabó Ádám és a Spoon izgulhat.

21:49 - A zsűri pontozása alatt a döntős versenyzők korábbi fogadalmainak teljesítésébe kukkanthatunk bele.

21:48 - Mostantól a zsűri kezében van az előadók sorsa, hamarosan kiderül, kik hány pontot kapnak és ki lesz az, aki az összesített ponttáblán az első négy helyre kerül. Rájuk tudnak később a nézők telefonon szavazni, SMS-ben vagy az okostelefonokra letöltött SMS-küldő applikáció segítségével.

21:44 - A korábbi katonai stílust idéző fellépőruhát Zoli magyaros motívumú, sujtásos ruhára cserélte, kicsit lazítva a látványvilágon, a dal tartalmi része azonban nem változott. Érdekesség, hogy az énekes, aki időnként helyettesíteni szokta Pély Barnát a főiskolán, még Gájer Bálintot is tanította egykor. Philip az értékelésében elmondja, hogy az indulók közül nagyon sokan eleve azért jelentkeznek, hogy megmutathassák, hol tartanak az útjukon, nem feltétlenül az Eurovíziós verseny a célja. Mujahid Zolin viszont érződik, hogy ő Bécsben szeretné magát megmutatni, és ennek van is létjogosultsága. Rúzsa Magdi is dicsérően szól az énekesről és a Beside you című számról, kifejtve, hogy esélyesnek tartaná az európai zenei palettában is. Pierrot annyit mond Zolinak: "légy bátor!"

21:40 - Már csak Mujahid Zoli van hátra a versenyzők közül, az ő dala után pedig elérkezik az idő a zsűri pontozásához. Sztárdukkerként Pély Barna szólt érte néhány elismerő szót és reményét fejezte ki, hogy barátja mellett állhat majd Bécsben is.

21:37 - Eltűntek a táncosok az énekesnő mögül, "túl sokan voltunk a színpadon és dönteni kellett, vagy én, vagy ők" - tréfálkozott Ív. Pierrot egyetért Prieger Zsolttal, erősnek tartja a dalt, de produkciós szempontból, külsőségekben még mindig nem érzi késznek a dalt. Ez azonban akár megoldható lenne, tehát nem akadálya a bécsi útnak. Csiszár Jenő szerint tényleg jobban szólt a dal a táncosok nélkül, ezzel igazolva érzi a múlt heti kritikáját, a tánc szerinte visszafogta a lendületet.

21:32 - A következő versenyző Ív, akinek a sztárdrukkere Prieger Zsolt, az Anima Sound System tagja.

21:24 - Rúzsa Magdi egész héten ezt a dalt "nézegette", és be kellett látnia, hogy igaza volt Csiszár Jenőnek, amikor az eredetileg nevezett bő 300 dalból kiemelte ezt a dalt, noha akkor még fogalmuk sem volt, kik ők. Ám Magdi is fél attól, hogy összeroppannának az Eurovízió színpadán, és eltörne a szárnyuk, holott nagy zenekar lehet még belőlük. Philip a dal címére - Mesmerize - utalva azt mondja, valóban elbűvölő, és az innovatív mivoltát sem tagadja, de megjegyezte, hogy jövőre visszavárják az együttest, ezzel burkoltan ő is arra utalt, hogy még korai lenne egy óriási színpadon élőben fellépni.

21:21 - A Dal talán legvitatottabb előadói érkeznek, a Passed az elődöntőktől kezdve kapott hideget-meleget, a legtöbben a csapat tapasztalatlanságát kritizálták, ami miatt az énekesnő hangja rendkívül bizonytalanul csengett mindkét eddigi fordulóban. Ennek ellenére az Ivan and the Parazol frontembere nekik drukkol.

21:18 - Ádám elismeréssel és köszönettel szól az alkotótársairól, akik a dal elkészülésében segítették őt. Pierrot az egyik legkiemelkedőbb dalnak tartja ezt a számot és örül, hogy ebben a közönség is egyetért. Harmadjára látja Ádámot, és még mindig lenyűgözőnek tartja az őszinte előadásmódját. "A maga nemében tökéletes" - mondja, és egy "hook", azaz horog tartja fogva. Ezt Csiszár Jenő is megerősíti, aki szintén "fenn akadt" a horgon.

21:14 - Szabó Ádám könyörög a szerelemért a Give me your love című számában, a sztárdrukkere pedig Vastag Csaba.

21:10 - Rúzsa Magdi még mindig nagyon erősnek tartja a dalt, és mint mondja, kimagasló előadó áll előtte, lúdbőrözik a keze, ha hallgatja. Philip szomorú, amiért ez az egyetlen dal a döntőben, ami magyarul szól. Nem tartaná bajnak, ha ismét Wolf Kati menne az Eurovízió döntőjébe, és több másik ország versenyzőjét hozza fel példának, akik szintén többszörös visszatérők.

21:07 - A következő versenyző Wolf Kati a Ne engedj el című dalával, ő a Hooligans zenekart tudhatja maga mögött drukkerként.

21:01 - A stúdióban a Facebook-üzeneteket olvasgatják és reagálnak rá a versenyzők.

20:58 - Ismét előkerültek a plüssök, legfőképp "Claus", a rózsaszín malacfigura, amely már kabalaként van jelen az együttesnél. Philipnek tetszett a magyar versszak beszúrása, és bevallotta, hogy a legnagyobb kritikusból a legnagyobb drukkerré vált. Úgy érzi, mostanra állt össze azzá a Spoon, amiért eredetileg ebbe a versenybe jelentkeztek, és nem bánná, ha ez a négy fiú lenne az országimázs képviselője. Csiszár Jenő szerint poén, és hozzátesz a produkciójukhoz a plüssmalac, és megígéri, hogy segíteni fog, hogy a csapat bejusson az első négy közé.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.