Csemer Boggie indulhat Bécsbe az Eurovízióra!

A Dal: ez történt percről percre

Pontosan 351 dalt neveztek tavaly ősszel A Dal előválogatójába, melyekből több napnyi folyamatos zenehallgatás után derült ki, melyik 30 jut az elődöntőkbe, szombat este pedig megtudhattuk, hogy Bécsben Csemer Boglárka Boggie képviselheti hazánkat!

2015.02.28 20:15ma.hu

20:55 - A harmadik versenyző a Spoon, akik a vízilabda-válogatott néhány tagjával kampányolnak a nézők szavazatáért.

20:50 - Boggie a döntőbe jutás után beváltotta az ígéretét, egy flashmobon mintegy 200 emberrel közösen énekelte el a Szent István Bazilika mellett a Wars for nothingot, és mint mondja, már ezért az élményért megérte itt lenni. Pierrot azt mondta: "azt tartom nagynak, hogy ebben nincs semmi nagy, nincs semmi tenni akarás, egy gitár és 4 énekes, mégis annyira hatásossá, himnikussá teszi, megmutatja, mire képes az emberi hang". Rúzsa Magdi továbbra is nagyon szereti, és valóban nagyon hatásosnak tartja, ugyanakkor javasolja Boggie-nak, hogy ha ő jut tovább Bécsbe, a háttéren kicsit egyszerűsíteni kellene.

20:47 - Csemer Boglárka Boggie érkezik, akinek Palya Bea drukkol. "Azért szeretem, mert azt képviseli, amit én is, a letisztult üzeneteket, és azt üzeni, hogy ne háborúzzunk önmagunkkal, mert a béke bennünk kezdődik."

20:42 - Csiszár Jenő szerint szuper, parádés, remek volt, így kell elkezdeni egy igazi esti showműsort. "Magabiztos előadó, gyönyörű nők, ritmikus tánc, azon gondolkoztam, mi a bánatba tudnék belekötni?! Milyen színű a zoknid? Passzol a nyakkendőhöz? Na, ebbe az egybe bele tudtam kötni!" - jelentette ki tréfásan. Pierrot viszont, aki "aranyemberként" ül a székében, most is kicsit szőrös szívű volt. Elmondta, hogy bár nagyon tetszett neki a produkció, és a kezdetektől fogva nem volt kétséges számára, hogy Bálint olyasmiben utazik, ami nagyon össze van rakva, és mindegy, hogy nyitányként vagy "csutányként" halljuk, mégis most, hogy harmadszorra is látja, továbbra sincs meggyőződve arról, hogy a swingkirály lenne a legalkalmasabb Magyarország képviseletére. Ugyanakkor azzal biztatja az énekest, hogy ha be is csukódik ez az ajtó, nyílik másik 12.

20:39 - Mister Swing, azaz az anyakönyve szerint Gájer Bálint nyitja az estét a That's How It Goes című számával. Drukkerei között a korábban nyilatkozó Kovács Kati és Benkő László mellett Szolnoki Pétert is ott találjuk, aki úgy véli, ennek a zenének igenis van létjogosultsága a nemzetközi színpadon és megállná ott is a helyét.

20:34 - Pierrot szerint gála lesz ma este, a legjobb előadók legjobb dalait láthatjuk. Csiszár Jenő a könnyűzenét akarta felpezsdíteni a verseny indulásakor, és most úgy érzi, ez sikerült: nemcsak a győztes lesz befutó, a többiek is sikeresek lehetnek. Rúzsa Magdi szerint nem változott sokat az Eurovíziós Dalverseny, a lényeg még mindig az, hogy az énekeseknek ki kell emelkedniük a többi produkció közül, hogy különlegeset mutasson. Rákay Philip negyedik éve ül a zsűriszékben, de minden évet másnak érez, mert mások nemcsak a dalok és az előadók, de a közönség is gyakorta meglepi őt. "Az ember mindig tanul valamit és mindig próbál épülni belőle" - fogalmazott. Szerinte a ma este színpadra lépő nyolc versenyző közül bárki megérdemelné, hogy kijusson Bécsbe.

20:32 - A dalok elhangzása után közvetlenül nemcsak a zsűri nem pontoz, de közben a nézők sem küldhetik a pontokat. A közönség elé bocsátandó négy versenyzőről tehát kizárólag a zsűri pontoz majd, miután mind a nyolc előadó bemutatta a dalát.

20:25 - És elindult, A Dal 2015 döntője a nyolc döntős versenyző közös produkciójával kezdődik.

20:11 - A műsor szerkesztői számos meglepetést ígérnek a döntőre, néhányról viszont már lerántották a leplet, így többek közt biztos, hogy az est egyik sztárfellépője az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi magyar versenyzője, Kállay-Saunders András lesz, továbbá színpadra lép a Leander Rising is, melynek Lőjetek fel című száma megnyerte az interneten lezajlott akusztikus versenyt.

20:05 - Már csak percek vannak hátra A Dal 2015 döntőjének kezdetéig, az izgalom a kulisszák mögött lassan eléri a tetőfokát, a versenyzők idegei pattanásig feszültek, mindenki érzi a mai este tétjét: ki juthat ki a Bécsben május 19. és 23. közt megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválra Magyarország képviseletében. A pontozás rendszere ezúttal teljesen eltér a korábbi hetekben látottaktól, a zsűritagok már nem 1-10-ig, hanem az eurovíziós szabályoknak megfelelően adják a pontokat.

Az előadókat a számok elhangzása után csak szóban értékelik, a pontokat viszont addig nem mondják el, míg mind a nyolc döntős elő nem adta a dalát. Ekkor a legjobbnak tartott énekest, énekesnőt vagy együttest 10 ponttal jutalmazzák, a második legjobb 8 pontot kap, a harmadik 6-ot, a negyedik pedig 4-et - minden zsűritag ezt a négy pontszámot oszthatja ki, a többiek nem kapnak semmit. Az így kialakuló sorrend szerinti első négy helyezett jut tovább a közönségszavazáshoz, ahol a zsűri már nem szólhat bele az eredményekbe, a nézők SMS-ein múlik minden.

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.